Spišská borovička má svou typickou chutí a aroma po jalovci, kterou ještě zvýrazňuje větvička jalovce v každé láhvi. Tato lihovina si získala za dlouhá léta své pravidelné konzumenty. Celý region Spiš se pyšní tradicí výroby kvalitního alkoholu už celá staletí. Spišská příroda lidem vždy nabízela nesmírně bohatství v přírodní formě.
Na pálení alkoholu se zde používaly plodiny typické této oblasti, zejména ovoce ze spišských zahrad, obilí z čarokrásným polí a lesní plody ze spišských luk a lesů. K tomu všemu ještě svěží vzduch a křišťálově čistá pramenitá voda přímo ze srdce Tater.
http://www.czechoslovakspirit.cz/clanky/co-bychom-meli-vedet-o-spisske-borovicce
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, Drap, briketka10, dr.luha
před 2735 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Ochucuje se jalovcem.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Borovi%C4%8Dka_(n%C3%A1poj)
0 Nominace Nahlásit |
Základ tohoto výjimečného produktu tvoří destilát z vybraných plodů
červeného jalovce („juniperus oxicedrus“), vysoko kvalitní líh a
voda.
Má typickou chuť a aroma po jalovci, slovensky po „borievkách“.
Přímo od slovenského výrobce klasické Spišské borovičky se dozvíme
další tajemství výrobního procesu této tajuplné látky: tradiční
výrobek Spišská borovička se vyrábí na Slovensku už více jak sto let.
Základ tohoto výjimečného produktu tvoří destilát z vybraných plodů
červeného jalovce („juniperus oxicedrus“), vysoko kvalitní líh a voda.
🙂
V tomto videu se možná jedná o nějaký aprílový žertík. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Ano, ano jalovec, žádné borovice. Podle podobného hoaxu už bychom měli mít i akutní nedostatek myslivců.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek