Pokud si vymačkám ráno citron, potom vzápětí posnídám a potom hned vezmu nutné léky 6 tablet. Může mi někdo doporučit časovou prodlevu mezi citronem, snídaní a léky?
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, marci1, da ny, anonym před 2830 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mně osobně nepřipadá moc vhodné dávat si citrónovou šťávu na lačný žaludek, je to dost dráždivé. Osobně snídám, až se mi probudí s hodinovým zpožděním i žaludek a dostanu hlad. U léků by ses měl řídit tím, co je uvedeno na příbalovém letáku. Něco se bere s jídlem, něco mezi jídly.
0 Nominace Nahlásit |
Vlažná voda s citronem hned po vzbuzení se doporučuje na správné nastartování metabolismu, aby nebyl zpomalený a tělo správně fungovalo.. Jestli Vám nedělá problémy Vaše kombinace citronu, snídaně a léků, netřeba nic měnit. Jestli Vám to žaludek nebere, třeba Vás pálí po citronu žáha apod., můžete si dělat jen půl sklenice vody s půlkou citronu. Jestli berete léky, které mají být užívány s časovou prodlevou mezi jídly, před jídlem nebo po jídle, se dozvíte z příbalového letáku či od lékaře. Ovoce klasické, jako hruška, jablko, pomeranč, švestky, mandarinky, třešně, jahody, maliny atd. se doporučuje jako svačina mezi snídaní a obědem. Protože obsahuje cukr, není vhodné jej jíst večer.
0 Nominace Nahlásit |
http://dieta.vitalia.cz/clanky/voda-s-citronem-po-ranu-zdravy-zvyk-ale-musi-byt-tepla/
Já to piju bez ohledu na prášky, prostě když se probudím, vypiju sklenici teplé vody s citronem a hned potom ty prášky, jako kdybych nic nepila, a po normální snídani ty další prášky, co seberou po jídle
0 Nominace Nahlásit |
Bez prodlevy. Ráno vypiji sklenici vlažné vody s citronem, posnídám a vezmu si lék (po jídle). ☺
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2829 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U léků je rozhodující, co doporučil lékař/příbalový leták!
Léky např. na hypofunkci štítné žlázy (hormony) se berou na lačno, před
jídlem. Po 20 minutách léky typu helicid, omeprazol , Apo Famotidin atp.
Případně jiné léky, které se mají užívat před jídlem.
Po 20 minutách se může pít vlažná citronová voda a pak snídat,
jíst.
Další léky se berou po jídle, pokud je tak doporučeno. ..
Minimální ČASOVÝ ODSTUP mezi léky/jídly je tedy 20 minut až půl
hodiny
(tak nás to učili) ;).
0 Nominace Nahlásit |
Citron ano, ale s vlažnou či teplejší vodou.
Snídaně cca 0,5 – 1 hod po probuzení, tělo má také čas se probudit a
připravit na zpracování potravy. Také jde o skladbu snídaně. Jestli jsou
to ovesné vločky nebo snídaně v anglickém stylu.
Léky? Pokud se mají užívat ráno a po jídle, pak ano.
0
před 2830 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |