Dnes jsem dal vařit vejce natvrdo a potřeboval jsem udělat spoustu dalších věcí, takže jsem na ně zapomněl a nechal je vařit asi 20 minut, ale vůbec nic s nimi nebylo. Dají se vejce „převařit“, případně za jak dlouho, za předpokladu ale, že nebudu brát v potaz vypařování vody tak, že by se pak „vařily“ na suchu? :DD
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1 před 3287 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já je vařila taky asi 20 minut, ale né na suchu
vodu měly v kastrolku, ale po těch 20 minutách
s nima nic nebude.
Hlavně nezapomeň vodu slít a nalej na ně ledovou
vodu pak slej a nech vychladit poté loupej.
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Opravil bych přátelé. Pokud vaříš vejce déle než 20 minut, žloutek je barevný jako duha, s převažující barvou žlutě-zelenou až šedě-modrou! Na chlebíčcích a jiných … ,žádná krása. 🙂
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, marci1, Frogman
před 3286 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
prevarené vajcia smrdia sírou, aj ked sú čerstvé, vôbec nie pokazené
a majú zelený povrch žĺtka
ale nie sú nejak jedovaté.....ak vo vode neplávu, sú proste jedlé
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se vejce vaří více než 12 minut, vzniká nazelenalý odstín bílku. Také se lehce odděluje bílek od žloutku a vejce mají „suchou“ chuť. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |