Do pekáče vymazaného máslem se dají vypeckované švestky a na to
drobenka, do které se přidá perníkové koření. Je to takový počeštěný
crumble – prý z Pardubicka. Podává se se smetanovou zmrzlinou.
Zkoušeli jste někdo? Váš názor na tu drobenku?
Doplňuji:
Dají se dělat i jednotlivé porce v kokotkách, je to praktičtější při
servírování, kvůli štávě. Můj názor. 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? aramah, Andělé, hanulka11, anonym, anonym před 4628 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Hmmmmmm to vypadá zajímavě to zkusím dík za tip, já dělám drobenku se
skořicí
Doplňuji:
WeeBear můžeš vyzkoušet toto jestli neznáš http://recepty.vareni.cz/crumble/
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Zní to úžasně. Zkusím v létě, až budeme mívat doma zmrzlinu pravdielně, ale určitě je to dobré i bez ní. Akorát já bych volila pro sebe asi spíše jablka. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jé,Damiáno a Hanulko,děkuju za tip,hned zítra vyzkouším…
Drobenku zbožnuju,i švestky či klasicky jablka,mnááám,už ted se
olizuju..
Jsem si jistá,že to bude náramná bašta a ještě k tomu levná,no
úžasné!
Děkuju.:-)
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, dědapetr, Damiana, briketka10
před 4628 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, občas dávám i na tvarohovo-švestkový koláč žmolenku míchanou, půl obyčejné, půl perníkové. Dost často dělám žmolenku jen z perníku, nemusí se dávat mouka, stačí jen perník + máslo. To pak říkáme, že máme „zdravý koláč“ 🙂.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |