Avatar uživatele
Majkíííí

Znáte někdo dobrý recept na svařák?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? terry, johana 56, anonym před 4391 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

Tři až čtyři lžíce cukru nechat zkaramelizovat,za­lít vínem,přidat 5 – 6 hřebíčků a hrozinek,kousek celé skořice, vanilky a kandované citronové kůry.Zahřát maximálně na 80 stuňů!
Doplňuji:
„Stupňů“

Upravil/a: johana 56

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Morganova pomsta.

1 díl rumu + 2 díly červeného. Pár kuliček černého pepře, pár řebíčků, trochu vanilky ( kůru) a dovést k varu.
Doplňuji:
Ještě jsem zapoměl také na tu skořici ve formě kůry. Všeho podle chuti.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Hřebíček/celý/,sko­řice/také celá , někdo přidává i pár kuliček pepře a nového koření /taky celé/ vyvařit v trošce vody potom nalít víno. Víno se musí pořádně prohřát, ale už nevařit jinak se většina alkoholu odpaří. Nakonec přidat citrón a servírovat.
Lze přidat i plátek pomeranče, popřípadě i trochu rumu, ale ne moc cca na 1 litr 0,5 dcl.
Doplňuji:
Samozřejmě, podle potřeby dosladit.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

U nás jsme požívali pár hřebíčků / koření / kus celé skořice, kus citronové kůry a po svaření i citronovou šťávu. Pokud to chtěl někdo vylepšené trochou Rumu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
EliškaG

V první ředě je třeba vědět co po tom nápoji chci. Zastávám názor, že pokud dělám svařák – tak to má být svařák. Pokud do toho někdo dává další nápoje jako rum a podobně – což může být dobré tak už to , ale není svařák, ale něco jako teplý míchaný dring – ale to je asi věc názorů.
Jinak já dělám svařák tak, že dám víno ( vzhledem k tomu, že si víno manžel dělá sám tak používáme na svařák druhák a je chuťově akorát) přidám trochu hřebíčku a celou skořici. Osvědčilo se mi přidat trochu pomerančové případně mandarinkové kůry. nechám zahřát a těsně před tím než začne vřít dám cukr ( ten dávám v poměru cca na 2dcl vína jednu polévkovou lžíci) přidáním cukru ten var trochu oddálím a cukr důkladně rozmíchám. Těsně před varem opět vypnu a podávám. Takto nám chutná a je to opravdu svařák. Každý ho asi ale dělá dle své chuti

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Svařák dělám bez rumu – celá skořice, hřebíček, může i nemusí být pom.kůra, dále cukr. V trošce vody lehce povařím koření, aby byl proukt více aromatický. Pak přidám víno a nepřivádím již až k bodu varu.
Na rozdíl od ostatních však přidávám oříšek dobrého másla spolu s vínem, úžasně to nápoj zjemní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
radce

Recept? No já kupoval takový pytlíky jako s čajem a v tom byly veškerý ingredience na litr červenýho, stačilo svařit víno a vykoupat – móóóc dobrý !!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

A na zdejší „poklady“ ses už díval?

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/blizi-se-zima-jaky-mate-recept-na-vas-nej-svarak
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/kolik-rumu-patri-do
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/oblibeny-horky-napoj
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/z-ceho-se-micha-cuco
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/seradte-alko-napoje-podle-sve-chuti-od-nej
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-vse-a-jak-se-da-varit-v-mikrovlnce-kamaradky-dcera-se-stehuje-do-bytu-a-tam-bude-mit-6-tydnu-jen-mikrovlnku
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-se-zahrat-kdyz-cloveka-cely-den-mele-zima-a-ani-vecer-zachumlanej-v-posteli-se-nemuze-zahrat
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/paralen-vs-alkohol

Zdroj: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-spravne-svaret

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Už jsem to tu psala loni – pro zahřátí:-)

Mám moc ráda nealko „svařák“. Svařím džus z černého rybízu a nechám v něm louhovat koření na svařené víno (jednou jsem ho koupila i rovnou v nálevových sáčcích). Jinak klasika – hřebíček, skořice, badyán. Kousek citronové kůry. Místo džusu občas používám i dealko červený Merlot od Carla Junga. Vynikající a lze toho vypít co hrdlo ráčí…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Katusa

Kupuji na trzích již namíchané koření na svařák, k tomu levnější víno (třeba 2 litry za 60 korun v PET lahvi)-víno naleju do hrnce, dám do něj koření a citron a dost osladím (podle chuti), rum už nepřidávám, zkoušela jsem to, ale nějak mě to neoslovilo. Svařuju bílé i červené víno, do skleničky nebo hrníčku dám plátek citronu (samozřejmě omytého) a podávám. Je to jednoduché, rychlé, vždy jsem s ním měla úspěch. Jen by se víno nemělo nechat úplně vřít- jen dost ohřát, jinak ti z něj vyprchá alkohol.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

chtěl bych dár za pravdu Dr,Axlovi,ale nemá pravdu. Je to prznič vína!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Co je dobrý svařák pro mně, nemusí být pro tebe.
My necháme chvilku povařit v troše vody hřebíček a skořici. Pak přidáme vínko a prohříváme. Navaříme. Ochutíme citronem a osladíme cukrem či medem dle chuti.
Možno přidat i vanilku či badyán.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Ta Morganova pomsta, co tu je, ta zní docela drsně. To asi nebude pití na to, aby u toho člověk pracoval. Já mám raději svařák spíše lehčí a méně alkoholový. Ale tak každý má rád něco jiného. Zrovna jsem si říkal, že si koupím víno na víkend. Budu stavět se synem dřevěné ploty od https://www.pergola-drevena.cz/drevene-ploty a hlásí studené počasí, tak si k tomu uděláme něco na zahřátí. 😉

Nový příspěvek