Tři až čtyři lžíce cukru nechat zkaramelizovat,zalít vínem,přidat
5 – 6 hřebíčků a hrozinek,kousek celé skořice, vanilky a kandované
citronové kůry.Zahřát maximálně na 80 stuňů!
Doplňuji:
„Stupňů“
Upravil/a: johana 56
0 Nominace Nahlásit |
Morganova pomsta.
1 díl rumu + 2 díly červeného. Pár kuliček černého pepře, pár
řebíčků, trochu vanilky ( kůru) a dovést k varu.
Doplňuji:
Ještě jsem zapoměl také na tu skořici ve formě kůry. Všeho
podle chuti.
Upravil/a: mosoj
7Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, johana 56, Damiana, briketka10, badisko, anonym
před 4391 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hřebíček/celý/,skořice/také celá , někdo přidává i pár
kuliček pepře a nového koření /taky celé/ vyvařit v trošce vody potom
nalít víno. Víno se musí pořádně prohřát, ale už nevařit jinak se
většina alkoholu odpaří. Nakonec přidat citrón a servírovat.
Lze přidat i plátek pomeranče, popřípadě i trochu rumu, ale ne moc cca
na 1 litr 0,5 dcl.
Doplňuji:
Samozřejmě, podle potřeby dosladit.
Upravil/a: Drap
0 Nominace Nahlásit |
U nás jsme požívali pár hřebíčků / koření / kus celé skořice, kus citronové kůry a po svaření i citronovou šťávu. Pokud to chtěl někdo vylepšené trochou Rumu.
0 Nominace Nahlásit |
V první ředě je třeba vědět co po tom nápoji chci. Zastávám názor,
že pokud dělám svařák – tak to má být svařák. Pokud do toho někdo
dává další nápoje jako rum a podobně – což může být dobré tak už
to , ale není svařák, ale něco jako teplý míchaný dring – ale to je
asi věc názorů.
Jinak já dělám svařák tak, že dám víno ( vzhledem k tomu, že si víno
manžel dělá sám tak používáme na svařák druhák a je chuťově akorát)
přidám trochu hřebíčku a celou skořici. Osvědčilo se mi přidat trochu
pomerančové případně mandarinkové kůry. nechám zahřát a těsně před
tím než začne vřít dám cukr ( ten dávám v poměru cca na 2dcl vína
jednu polévkovou lžíci) přidáním cukru ten var trochu oddálím a cukr
důkladně rozmíchám. Těsně před varem opět vypnu a podávám. Takto nám
chutná a je to opravdu svařák. Každý ho asi ale dělá dle své chuti
0 Nominace Nahlásit |
Svařák dělám bez rumu – celá skořice, hřebíček, může i nemusí
být pom.kůra, dále cukr. V trošce vody lehce povařím koření, aby byl
proukt více aromatický. Pak přidám víno a nepřivádím již až k bodu
varu.
Na rozdíl od ostatních však přidávám oříšek dobrého másla spolu
s vínem, úžasně to nápoj zjemní.
0 Nominace Nahlásit |
Recept? No já kupoval takový pytlíky jako s čajem a v tom byly veškerý ingredience na litr červenýho, stačilo svařit víno a vykoupat – móóóc dobrý !!!
0 Nominace Nahlásit |
A na zdejší „poklady“ ses už díval?
http://www.odpovedi.cz/otazky/blizi-se-zima-jaky-mate-recept-na-vas-nej-svarak
http://www.odpovedi.cz/otazky/kolik-rumu-patri-do
http://www.odpovedi.cz/otazky/oblibeny-horky-napoj
http://www.odpovedi.cz/otazky/z-ceho-se-micha-cuco
http://www.odpovedi.cz/otazky/seradte-alko-napoje-podle-sve-chuti-od-nej
http://www.odpovedi.cz/otazky/co-vse-a-jak-se-da-varit-v-mikrovlnce-kamaradky-dcera-se-stehuje-do-bytu-a-tam-bude-mit-6-tydnu-jen-mikrovlnku
http://www.odpovedi.cz/otazky/jak-se-zahrat-kdyz-cloveka-cely-den-mele-zima-a-ani-vecer-zachumlanej-v-posteli-se-nemuze-zahrat
http://www.odpovedi.cz/otazky/paralen-vs-alkohol
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/jak-spravne-svaret
0 Nominace Nahlásit |
Už jsem to tu psala loni – pro zahřátí:-)
Mám moc ráda nealko „svařák“. Svařím džus z černého rybízu a nechám v něm louhovat koření na svařené víno (jednou jsem ho koupila i rovnou v nálevových sáčcích). Jinak klasika – hřebíček, skořice, badyán. Kousek citronové kůry. Místo džusu občas používám i dealko červený Merlot od Carla Junga. Vynikající a lze toho vypít co hrdlo ráčí…
0 Nominace Nahlásit |
Kupuji na trzích již namíchané koření na svařák, k tomu levnější víno (třeba 2 litry za 60 korun v PET lahvi)-víno naleju do hrnce, dám do něj koření a citron a dost osladím (podle chuti), rum už nepřidávám, zkoušela jsem to, ale nějak mě to neoslovilo. Svařuju bílé i červené víno, do skleničky nebo hrníčku dám plátek citronu (samozřejmě omytého) a podávám. Je to jednoduché, rychlé, vždy jsem s ním měla úspěch. Jen by se víno nemělo nechat úplně vřít- jen dost ohřát, jinak ti z něj vyprchá alkohol.
0 Nominace Nahlásit |
chtěl bych dár za pravdu Dr,Axlovi,ale nemá pravdu. Je to prznič vína!!!!
0 Nominace Nahlásit |
Co je dobrý svařák pro mně, nemusí být pro tebe.
My necháme chvilku povařit v troše vody hřebíček a skořici. Pak
přidáme vínko a prohříváme. Navaříme. Ochutíme citronem a osladíme
cukrem či medem dle chuti.
Možno přidat i vanilku či badyán.
0 Nominace Nahlásit |
Ta Morganova pomsta, co tu je, ta zní docela drsně. To asi nebude pití na to, aby u toho člověk pracoval. Já mám raději svařák spíše lehčí a méně alkoholový. Ale tak každý má rád něco jiného. Zrovna jsem si říkal, že si koupím víno na víkend. Budu stavět se synem dřevěné ploty od https://www.pergola-drevena.cz/drevene-ploty a hlásí studené počasí, tak si k tomu uděláme něco na zahřátí. 😉
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |