Avatar uživatele
terry

Dáváte si do kávy ohřáté mléko?

Nebo studené či jen odražené? Tedy pokud pijete kávu s mlékem. To pro ty, kteří by chtěli odpovídat, že pijí kávu zásadně černou, tak nemusí:-)
Doplňuji:
Teď jsou k mání různé druy napěňovačů mléka. Lijete si mléko jen tak nebo si ho pěníte? Napěňovač za 2500 mi připadá celkem dost.

Conchus – občas si rozpustnou kávu zaliju pouze mlékem místo vody 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: terry

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, lukas.zmizik, Lucijej, anonym, anonym před 4271 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

já si do kávy dávám studenou vodu pro schlazení
u sestry mléko z lednice pro totéž, horká by mi
nechutnala :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

já už čet „do krávy“ a divil jsem se… asi mám už dneska dost

jenom studené, a stejně jen symbolickou kapku, takže by jeho teplotu sotva ovlivnila
Doplňuji:
kdybych si tu svoji symbolickou kapku napěnil, asi by to nebylo znát už vůbec :{D>

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Studené mléko z lednice asi na 2 prsty, jednak to zmírní trochu účinek kofeinu (to je pěkný „protiřek“, ale dělám si silnější kafe, slabé mi nechutná) a jednak můžu po tomto zchlazení kafe pít ihned, protože nesnáším nic horkého. Většinou piji velký hrnek jen po probuzení, nejsem vychutnávač „odpolední kávičky“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lukas.zmizik

Nejsem moc kafař ale myšlenka dát si do kafe ohřáté mléko mne tak ohromila, že to hned ráno budu muset zkusit. Pro takové úlety přímo žiju. Vždycky, když sem si uvařil kafe, chtěl sem ho pít hned, ale proto že bylo horké, musel sem to přebít mlékem z lednice… ale na experiment s ohřátým mlékem si tedy počkám a už teď z toho bohužel neusnu:)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
Rocker

Dávám si trochu studeného,abych mohl kávu hned pít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
I_hate

Ano, do kávy si dávám mléko, ale studené. Někdy si dám do kávy místo mléka studenou smetanu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pl4toon

Teplé ne, dávám tak na prst studeného plnotučného mléka cca 2–3 minuty po zalití. Ale teplé může být zajímavé, zkusím to :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Conchus

Ovšem nejlepší je zavařit kávu resp. i čaj přímo do vařícího mléka (cafe i late, resp. švédský čaj). Obé jsem pil a je to dobré, ale kaloricky náročné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

piju asi 5 káv denně, takže nemám čas, aby mi 2 hodiny chladlo a další 2 hodiny z něj usrkávat. Zalívám jej výhradně polotučným mlékem z ledničky, plnotučné jej hodně zahustí a nemůžu si v něm v případě chuti máčet pečivo, sušenky, piškoty, …
O napěňovávačích jsem slyšel pouze do kvalitních restauracích, dle mého si doma stačí vzít do ruky klasický ruční šlehák, ale to by nesměl být člověk líný :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Na kávu s napěněným mlékem a na specialitky si chodím do restaurace nebo do kavárny (alespoň se mám na co těšit). Doma si dávám do kávy buď sušenou smetánku, Tatra mléko, nebo mléko z lednice. Podle toho, jak rychle potřebuji kávu vypít, je velký obsah mléka v kávě. Maximum mléka je 1/3. Když se mi nahlásí na návštěvu kamarádky nebo potomci, tak vařím vlastní speciality, a ty pro změnu zase nedostanou ani v kavárně, ani v restauraci.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek