Nebo studené či jen odražené? Tedy pokud pijete kávu s mlékem. To pro
ty, kteří by chtěli odpovídat, že pijí kávu zásadně černou, tak
nemusí:-)
Doplňuji:
Teď jsou k mání různé druy napěňovačů mléka. Lijete si mléko jen tak
nebo si ho pěníte? Napěňovač za 2500 mi připadá celkem dost.
Conchus – občas si rozpustnou kávu zaliju pouze mlékem místo vody 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, lukas.zmizik, Lucijej, anonym, anonym před 4271 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
já si do kávy dávám studenou vodu pro schlazení
u sestry mléko z lednice pro totéž, horká by mi
nechutnala :)
0 Nominace Nahlásit |
já už čet „do krávy“ a divil jsem se… asi mám už dneska dost
jenom studené, a stejně jen symbolickou kapku, takže by jeho teplotu sotva
ovlivnila
Doplňuji:
kdybych si tu svoji symbolickou kapku napěnil, asi by to nebylo znát už
vůbec :{D>
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Studené mléko z lednice asi na 2 prsty, jednak to zmírní trochu účinek kofeinu (to je pěkný „protiřek“, ale dělám si silnější kafe, slabé mi nechutná) a jednak můžu po tomto zchlazení kafe pít ihned, protože nesnáším nic horkého. Většinou piji velký hrnek jen po probuzení, nejsem vychutnávač „odpolední kávičky“.
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem moc kafař ale myšlenka dát si do kafe ohřáté mléko mne tak ohromila, že to hned ráno budu muset zkusit. Pro takové úlety přímo žiju. Vždycky, když sem si uvařil kafe, chtěl sem ho pít hned, ale proto že bylo horké, musel sem to přebít mlékem z lednice… ale na experiment s ohřátým mlékem si tedy počkám a už teď z toho bohužel neusnu:)
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Ano, do kávy si dávám mléko, ale studené. Někdy si dám do kávy místo mléka studenou smetanu.
5Kdo udělil odpovědi palec? aramah, anonym, terry, anonym, briketka10
před 4272 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Teplé ne, dávám tak na prst studeného plnotučného mléka cca 2–3 minuty po zalití. Ale teplé může být zajímavé, zkusím to :)
0 Nominace Nahlásit |
Ovšem nejlepší je zavařit kávu resp. i čaj přímo do vařícího mléka (cafe i late, resp. švédský čaj). Obé jsem pil a je to dobré, ale kaloricky náročné.
0 Nominace Nahlásit |
piju asi 5 káv denně, takže nemám čas, aby mi 2 hodiny chladlo a
další 2 hodiny z něj usrkávat. Zalívám jej výhradně polotučným
mlékem z ledničky, plnotučné jej hodně zahustí a nemůžu si v něm
v případě chuti máčet pečivo, sušenky, piškoty, …
O napěňovávačích jsem slyšel pouze do kvalitních restauracích, dle
mého si doma stačí vzít do ruky klasický ruční šlehák, ale to by
nesměl být člověk líný :)
2Kdo udělil odpovědi palec? terry, briketka10
před 4271 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na kávu s napěněným mlékem a na specialitky si chodím do restaurace nebo do kavárny (alespoň se mám na co těšit). Doma si dávám do kávy buď sušenou smetánku, Tatra mléko, nebo mléko z lednice. Podle toho, jak rychle potřebuji kávu vypít, je velký obsah mléka v kávě. Maximum mléka je 1/3. Když se mi nahlásí na návštěvu kamarádky nebo potomci, tak vařím vlastní speciality, a ty pro změnu zase nedostanou ani v kavárně, ani v restauraci.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |