Včera jsem byla na houbách, ale na jejich zpracování mám čas až teď. Všude čtu, že se mají zpracovat v den sběru, ovšem nikde jsem nenašla DŮVOD. Tak váhám, zda-li do toho jít, či je vyhodit. Poradí mi někdo? Díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, BEAES před 5225 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Úplně nejlepší je ,když houby vyčistíte hned v lese a pak dáváte do košíku.Když jich mám taky hodně,tak co nestihnu zpracovat,tak nakrájím a dám do přikrytého hrnce a šup do lednice.2dny i 3dny vydrží.Ale pořádně očištěné!!
0 Nominace Nahlásit |
Taky v tom nevidím problém.Jedině snad,že jich více vyhodíte,protože druhý den jsou více červivé a pouští vodu,prostě takové sešlejší.Ale když vyberete pěkné kousky,tak je klidně můžete zpracovávat.
0 Nominace Nahlásit |
Taky houby často zpracovávám 2. i 3. den. Dobře je očistím, které to vyžadují oloupu (růžovky, holubinky), rozkrájím na 1/2, větší na 1/4 a uložím nepřikryté do ledničky v nepříliš velké vrstvě. Nic se jim nestane.
0 Nominace Nahlásit |
Houby nakrájejte jako na smaženici,na cibulce restujte do měkka. Nechte vychladnout a v nějaké misce z umělé hmoty uložte do mrazáku.Máte je připravené na zimu.
0
před 5224 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když je neupravíte hned červíci pracují jak v akordu. Stačí je alespoň rozčtvrtit a dát do lednice.Obdivoval jsem mojí maminku to, co jsme nanosili z lesa se muselo zpracovat. Párkrát jsem se v noci vzbudil a ještě přebírala borůvky a brusinky ve 3 ráno.
0
před 5220 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jsou v nich čevíci usilovně vám z nich dělají cedník pomůže je alespoň rozpůlit a dát na dno lednice do chladu.