Avatar uživatele
Matiselis

Zvyšuje extrémně pomalé žvýkání potravy riziko vzniku zubního kazu?

Frekvence stravování > 5× denně, stejně jako tzv. grazing (tedy neustále uždibování, permanentní občerstvování se miniaturními porcemi) zvyšuje riziko vzniku zubního kazu. Jak je to v případě, když by někdo jedl třeba jen 2× či 3× denně, ale každé jídlo by mu trvalo zkonzumovat třeba více než hodinu?
Děkuji za odpověď

Zajímavá 0 před 752 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ne, je to nesmysl. Pokud dojíš, tak si vyčisti zuby.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Možné příčiny vzniku zubního kazu: https://www.wi­kiskripta.eu/w/Zub­n%C3%AD_kaz
Jen doplním, že častým nešvarem e okamžité čištění chrupu se zubní pastou, bezprostředně po jídle. Ne po konzumaci sladkého, ne po jogurtech, ne po pomeranči/ovoci Oslabuje se enamelum…

Nový příspěvek