Ač se pokládám za ateistu tak návštěva kostela mě přináší pocit pokory už jenom před umem našich předků co se týče stavby, maleb, soch atd. Hezké a odpočinek dávající.
0 Nominace Nahlásit |
Věřící nejsem, ale kostely navštěvuji příležitostně. Ty malby, stavby jako takové… moc se mi to líbí. Dříve jsem si nedokázala představit Stědrý večer bez návštěvy kostela na mši vánoční. Předloni jsem tam však byla naposledy. Zatím. Některé výroky se mi nelíbily. Ne kvůli tomu, že jsem nevěřící, ale na Vánoce se mi to nehodilo (při jinak krásné atmosféře), a lehce mi to hnulo žlučí.
0 Nominace Nahlásit |
Mnohokrát.
Pocit? Pokaždé jiný a pokaždé krásný.
Do kostelů nechodím za „Božím slovem“,
ale za architekturou a hudbou.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit |
… blbej …
… Rokio: vzal sis prášky? takto se do nebe nedostaneš !!!
4Kdo udělil odpovědi palec? iceT, ivzez, aliendrone, Palpatine
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jsem ateista a podle toho také ke kostelům přistupuji. Obdivuji velkolepá díla našich předků, která stavěli bez moderní techniky a dnes by to mnohdy jiní nedokázali i s technikou.
3Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, tatanka, aliendrone
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano byl. Pocity dobré.
3Kdo udělil odpovědi palec? tatanka, aliendrone, annas
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smíšené pocity. Na jedné straně estetický dojem a „dech historie“ na druhé straně vědomí, že jde o součást největšího švindlu této civilizace.
3Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, Lucyfer, aliendrone
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do kostela chodím každou neděli, takže mi to tam přijde naprosto běžné.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já viděl v kostele farářa v underhozach a to mně návštěvy kostelů dost znechutilo. Jinak nechtěl nic.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Byl. Nic zvláštního jsem nepozoroval, ale především v těch starých gotických bývá v létě příjemný chládek. :)
0 Nominace Nahlásit |
V kostele jsem byla. Přijde mi to sice nudné, ale ta atmosféra je zajímavá.
0
před 2078 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A co Rokio provedl tak strašného? Jestli to bylo HODNĚ strašné, tak je dost pravděpodobné, že by ode mne dostal palec – škoda! ;) :D :D
… jen napsal něco vo hnusu a že by místo kostelů měli postavit obchoďák, ale že by se kvůli tomu ta odpověď musela mazat, to se mi teda nějak nezdá, jednou se projevil, tak to tu má zůstat …
Rokio doufám že to myslíte jako vtip, protože takové myšlení je docela barbarské. To, že se vám něco nelíbí neznamená, že je to hnus, a že by se to mělo zbourat. Hodně kostelů jsou převážně historické budovy, které uchvátí svou architekturou a jsou odkazem našich předků. Kromě toho obchody stojí na každém rohu a míst pro nové je dost.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |