Dnes jsem dostala nabídku si z místního statku odkupovat čerstvé kozí
mléko. Jak takové mléko doma zpracovat, opravdu stačí zahřát na
60 st.?
A jak moc se liší kupované z obchodu od toho čerstvého? Případně- na
co si dát pozor?
děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Drap, briketka10, anonym před 4176 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejprve si vzít jen na zkoušku. U kozího mléka býávají někdy dost
velké rozdíly, vliv na to má i koza jako jednotlivec a v chuti se
i promítá v jakém prostředí /čistotě/ žije a čím je krmena.
Většinou se tvrdí, že kozí mléko je zdravější než kravské, mívá
i větší podíl tuku a údajně obsahuji i některé jiné , zdraví
prospěšné látky .
Osobně mám nejraději mléko čerstvé, jen vychlazené , nijak tepelně
neupravované. Pravdou je, že sice může obsahovat jistá zdravotní rizika,
ale osobně si je nepřipouštím. Zahřátím na teplotu 60 – 65 stupňů
by se měla všechna tato rizika eliminovat.
Používat ho můžeš jako každé jiné mléko. Kromě toho můžeš si
udělat tvarogh, popřípadě celou řadu sýrů.
6Kdo udělil odpovědi palec? annas, johana 56, ratava, briketka10, skřítek123, anonym
před 4176 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kupované se od čerstvého se liší jak nebe a dudy, já osobně kupované mlíko odmítám mlíkem nazývat (platí pro kravské, o kozím nevím, ale asi to bude podobné). Jinak pozor na chuť, kozí mlíko každému jen tak nejede…
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, johana 56, ratava, anonym
před 4176 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |