Avatar uživatele
jirka F

Chutnají vám více České koblížky nebo Americké koblihy(donuty)?

Mě spíše ty naše České koblížky plněné třeba čokoládou nebo marmeládou.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, da ny, Viktorie II. před 1092 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
paul1

Mám rád české koblihy s jakoukoliv marmeládou, ale musí být od manželky, ta je umí eňo-ňúňo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Malvína

„Já koblížek, koblížek na másle smažený, na okénku chlazený, já od babičky a dědečka jsem utekl, zajíčka a vlka jsem vypekl a Tobě, medvěde, také uteču." 🙂

Každý je jiný. Mám ráda obojí. Koblížek pro svou křupavost a nadýchanost, donut pro dobrou polevu a jemné vláčné těsto. Chybí mi koblížek plněný pudinkem nebo čokoládou. Na ty vzpomínám.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Chutná mi obojí, ale v koblihách nesmí být meruňková marmeláda, tu nesnáším. Bohužel právě ta tam většinou je, protože patrně vyjde nejlevněji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Klasické kvalitní české, s marmeládou, žádné ošizené americké s bůhví jakou náplní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Tak jsi mi rozdráždil žaludek. Vzpomínám si na koblihu plněnou šlehačkou. To americké nejím, když nemusím. Se zásady.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Mám raději koblihy, domácí, někdy koupené. Nevadí mi ani meruňková marmeláda :D
Vadí mi, že i v Pekárně s „domácími“ koblihami je palmový tuk. Nemám ráda nic pečeného z náhražek másla, sádla a oleje (řepkového). Dobrovolně si „devastuji“ cévy rostlinnými náhražkami a ztuženými tuky jen výjimečně.
Tak tedy koblihy jen výjimečně, i ty doma smažené. Dám přednost jinému, doma pečenému mlsání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Obojí, ale domácí. 🙂
Ad Viki:
Mámo, usmaž donuty,
trvá to dvě minuty (smažení). 🙂
Jelikož máme zemní plyn,
nemusíme mít na šišky rým.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Viktorie II.

Mámo, upeč koblížky.
Až mi zajdeš pro šišky.
Rým na donuty neumím-neznám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kazatel

Koblížků z Anofertu již bylo dost. A že byly pěkně vykutálený.

A ta americká blbost též žádná sláva.

Místo koblížků jsou dobré PASTÉIS DE NATA.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Raději mám americké koblihy (donuty). České koblížky ze sladkého pečiva příliš nemusím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Emefej

Neřešte levné průmyslové marmelády, je to jedno. Ve všech jsou jako základ jablka.

před 1091 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Kepler – Je opravdu častá. Na jahodovou narazím málokdy. Kdysi měly marmelády mezi sebou vyrovnané skóre.

před 1092 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Disraeli

Protože je nejlepší (a jedna z nejprodávaněj­ších) ;)

před 1092 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek