Nechce se mi to hledat, už mne motorismus nebaví tak jako dříve, kdy jsem to sledoval. Je to typ karosérie, nebo co to je a jaké to má výhody oproti jiným typům? A není to příliš drahé? Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3135 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkratka sportovně užitkového vozidla, velmi omezeně použitelného do lehčího terénu. Zpravidla karosérie něco jako kombík, ale vysoký a škaredý, bohužel velká móda. Dost drahý, kromě lepšího průjezdu polňačkami a velkého prostoru pro zavazadla skoro žádné výhody. Žrout benzínu a na silnici hrozný.
4Kdo udělil odpovědi palec? Hlada, briketka10, cochee, no107064
před 3135 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
SUV je zkratka pro Sport utility vehicle, tedy sportovní užitkové vozidlo. SUV kombinují výhody terénních vozidel, tedy schopnost pohybu i mimo silnice, robustnost či větší vnitřní a zavazadlový prostor s pozitivními vlastnostmi silničních osobních vozidel (komfort, ovladatelnost na silnici). Oproti běžným automobilům mají však i některé nevýhody. V českém prostředí bývají vozidla kategorie SUV s těmi terénními často mylně zaměňována. U SUV zcela nepřevládá ani ryze terénní ani ryze sportovní či užitná složka jejich použití – jsou navrženy tak, aby se mohly pohodlně pohybovat jak v městském prostředí tak mimo pozemní komunikace.
Zdroj: cs.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek