Co je to dávná doba? Sypké nebo tekuté potraviny bylo také nutné nějak přenášet.
V minulosti se tolik druhů potravin původně nevyměňovalo, či později nekupovalo, ale vyrábělo doma, takže se uschovávaly ve sklepě, v různých skříních atd. Lidé žili skromněji, stačilo jim to, co měli po ruce.
V pravěku – plody stromů, maso zvířat, rostliny
Starověk – pěstování obilí, luštěnin, mléka, sýry
atd.
Celou historii stravování až do současnsti si můžete pročíst
v odkazu.
http://www.lidicky.cz/clanky/historie-lidske-stravy-aneb-co-jsme-jedli-v-letech-davnych-a-minulych-clanek
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit |
Nejasná otázka, máte na mysli pravěk, středověk nebo 18. století…
;)
Co má společného balení potravin se skladbou stryvy napříč historií
lidstva?
„První skupina lidí, z nám známých zdrojů začala péct chleba
8 tisíc let př. n. l. v Egyptě. I v České republice je toto řemeslo
značně rozšířené“
Obiloviny, pícniny jsou známy již z pravěku…
Každopádně se jedly potraviny ZDRAVÉ a ČERSTVÉ (bez zbytečné
chemie)..
Nádoby a koše, plátno má lidstvo k dispizici již tisíciletí.
Později papír (kornoutky na bonbony, sušená semena apod.), voskovaný –
neprosákavý. Později hliníkové alu folie, alobal aj. .
Potravinové folie a vakuové balení potravin je poměrně nedávná
záležitast
(+ zbytečná chemie),.
Více se vařilo a peklo doma (chléb, placky, pečivo) nebo koupilo u pekaře,
cukráře.
My jsme se takové věci učili od prvního stupně základí školy 🙂
0
před 3099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |