No, ono to asi bude nejlepší zkusit, ale přece… ví někdo?
Zajímavost: Tak dvě ze tří večer do vody ponořených vajec dnes ráno po minutě varu praskla. Bez dalších vlivů. Jen tak, prostě praskla. Vejce byla čerstvá, domácí. Neplavala. Dá se tedy předpokládat, že skořápka ztratí svou pevnost/vlastnosti. Dobré vědět. Děkuji.
Zajímavá 0 před 1403 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Předpokládám, že myslíš vejce v kastrůlku s vodou. Nestane se nic, ani kuře se nevyklube…
4Kdo udělil odpovědi palec? GM, zjentek, da ny, aliendrone
před 1404 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jestli není vařené večer tak v te vlažné vodě to bude jako by bylo v lednici. Jiný pripad by byl kdyby zůstalo vejce v octu:)
0 Nominace Nahlásit |
Nutno ještě doplnit, že vejce byla večer lehce posolena, aby při náhodném prasknutí nevytekla do vody. Celou noc tedy ležela v mírném roztoku NaCl.
Zjentek, já ti nevim, zkus ho zasadit, třeba vyroste celý plato…ale to jsem to dnes vtipňoučká, že?
SAZENÁ vejce, no jasně, ty seš hlava… na tebe JE SPOLEH! (; D; D;
Sem myslel, aby se třeba nerozpustila skořápka. No có… říká se, že vejce se nemaj úmývat, ani od hovínek třeba, bo se poruší jakási vrstvička a pak to nějak vadí, asi se dříve kazí, nebo kýho čerta. Ovoce a zeleninu taky neumýváme moc dopředu, ale to určitě znáš. <3 <3 <3
Ale to umývání má vliv na další skladovatelnost vajec (v rozsahu
týdnů, nikoli několika málo hodin). Nebál bych se.
Ale mně mamka učila vkládat vejce do vařící osolené vody
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |