Otázka směřuje, spíše, na takové ty „nekuchaře“, něco, jak psal Mravenec, že koupí nudle, uvaří podle návodu na pytlíku, koupí hotovou rajčatovou omáčku v Lidlu a má Gabel.
Co tak vaří nekuchaři? Ale nemyslím, třeba, strčit pizzu z mrazáku do televise, nebo ohřát, hotové a zmrazené, plněné Knödele uzeným masem. Ne, myslím právě něco, jak jsem popsal, prostě nudle s něčím, nebo něco podobného.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Mravenec před 626 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Před pár lety jsem uměl ještě česnečku. Dlouho jsem ji ale
nedělal.
Jinak veškeré mé „vaření“ se zakládá na nějakém polotovaru –
koupím rybí filé, mražené hranolky a upeču.
Umím nějaké klasické rychlovky, jako vajíčka, chléb ve vajíčku, těstoviny s tuňákem, kuřecí prsa – zpracovat na řízky, stripsy, nudličky,… a k tomu rýži.
Moc toho není, co opravdu umím uklohnit. 😃
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit |
Většinu běžných jídel od hotovek po některé minutky. Něco málo dokáži i upéct.
0 Nominace Nahlásit |
U nás doma vařím všechna jídla z ryb a zvěřiny. V této kategorii vaření jsem lepší než manželka.
0 Nominace Nahlásit |
Čaj a kakao. Myslím si, že bych ještě zvládl uvařit těstoviny.
Na učnáku jsem se učil dělat těsto a pizzu.
0 Nominace Nahlásit |
Asi cokoliv. A také chléb a nejrůznější buchty a cukroví. Používám hodně zeleniny, zřejmě následek mé zahradnické minulosti. Ale pokud vařím jen pro sebe, tak to dělám trochu sparťansky.= Navařím vždy na víc dní, moc se s tím nemazlím a trochu experimentuji. Brambory neokrajuji, jen místa s klíčky a kazy, cibuli jen na větší kusy atd.
0 Nominace Nahlásit |
Docela dobře zmáknu kafe 🙂. Vaří manželka a dobře, má i nějaké recepty na internetu.
0 Nominace Nahlásit |
Pouze připomínám zásadu, že když se tu něčí odpověď zobrazí vícekrát, tak je to vysoce hodnotný uživatel, jeho odpověď je vysoce hodnotná, a proto se palcuje vícekrát! 👆👆👆
Dání palce jenom jedné z násobné odpovědi trestá se káznicí, nebo i smrtí! 👿😂😂😂
Rokio I. Kauflandský: Ty nudle navaříš s něčím, třeba s nějakou omáčkou, nebo jenom tak, prostě nudle? 😀
Filip: Jen tak. Raději mám kolínka a vrtule než špagety. Ty se blbě jedí. Pak můžu na ně dát nakrájený párek, ohřát to v mikrovlnce a nakonec kydnout na to kečup a tatarku.
Rokio I. Kauflandský: Počkej, ale spaghettini, spaghetti, bucatini, linguine, tagliatelle, nebo fetuccine, se jí lépe, než fusilli, rigatoni, cavatappi nebo chifferini (tj. „vřetena“ a „kolínka“, jenom „kolínek“ znám čtyři druhy). Však namotáš na vidličku a hotovo, tady ty drobné nudle se musí jíst lžící, nebo hůlkama, to se vidličkou blbě žere.
Jo tak pozor, pán je z lepší rodiny, vaří nudle „na červeno – bílo“! (https://necyklopedie.org/wiki/Polsko) 😎😂😂😂
Mravenec: No, však ano, proto tu ta otázka je. Protože co já mám tak, jako, sociální fond, tak všichni umí nějak vařit, víš co, jako ale opravdu vařit, tak jak mám vědět, o vařej ti, co vařit neumějí? 🤷♀️😀
Ty, nejstarší „receptura“ na česnečku, taková jako všelidová, hodně všelidová😅, je, že se udělá na pánvici Roux, prostě jenom opečeš mouku na tuku (případně i s cibulí, ale to už je moc nóbl!😲), vrazíš do misky, ve zbytku toho tuku opečeš starý chleba na kostky, vrazíš k tomu Roux do misky. Vezmeš česnek, oloupeš, pak ho prolisuješ na ten Roux do misky, vrazíš do toho majoran, sůl, vypláchneš tu pánvici vařící vodou, no a vliješ to na ten chleba, Roux, sůl, česnek a koření do misky. Ochutnáš, případně dosolíš, no a dlabeš.
Vaříš to taky tak nějak, nebo máš víc „nóbl“, nebo ještě všelidovější? 😅
Nudle s tuňákem, to je co? To uvaříš nudle ve vodě, tak jako podle návodu na pytlíku, vrazíš do misky, vrazíš do toho konservu tuňáka a Schluß, dlabeš? 😀
Nudle s tuňákem – přesně tak, jak píšeš.
A tu česnečku jsem vařil dle receptu, nevzpomínám si přesně, ale podobný tomuto: https://www.apetitonline.cz/recept/klasicka-cesnecka
Mravenec: Díval jsem se na tu česnečku. Tož, oproti Rokiovi I. Kauflandskému, Ty vaříš, jako pro krále! 😎
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |