Avatar uživatele
Curiosity

Prosím poraďte JEDNODUCHÝ RECEPT! Mám kuřecí prsa a brambory! CO S TÍM? ☹

Chtěla bych to s nějakou omáčkou! Jsem kuchařský antitalent.. :-/ Na netu mi připadá všechno složité. :-/ PROSÍÍÍÍM DEJTE MI NĚJAKÉ HODNĚ JEDNODUCHÉ TIPY!! ..hlavně ať u toho nestrávím půl dne (ale to strávím i tak ☹..) 😁 DĚKUJÍÍÍ!! Nebo můžete taky nějaký odkaz na EXTRÉMNĚ JEDNODUCHÉ RECEPTY! 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? terry, kapka, johana 56, tom004 před 4734 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

  1. brambory uvařit
  2. prsa naklepat a okořenit např. grilovacím kořeníma a osmažit
  3. zeleninová obloha

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Složité? Mrkni na tento jednoduchý recept, bez omáčky:
http://www.mix­wix.cz/clanky/va­reni/zapecena-kureci-prsa-s-bramborami-se-smetanou

Suroviny můžeš přidávat, ubírat, nahrazovat a jistě to bude bašta. Hlavně se neboj )

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hawranek

Máš kuřecí prsa a brambory. Můžeš udělat kuřecí řízky s brambory nebo bramborovou kaší (extrémně jednoduché), ale k tomu nemáš omáčku. Kuřecí prsa jsou dobrá s hořčičnou omáčkou, které je dobrá a jednoduchá (http://forum.e­kucharka.net/hor­cicna-omacka-3598). Nebo (pokud to máš blízko do obchodu) si můžeš zajít koupit některou z těch zapíkacích směsí, které jsou jednoduché, chutné a rychlé. Hodně štěstí 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pokazdejinak

já bych se s omáčkou nezdržovala – jsou na to potřeba i další suroviny – min. buď smetana nebo třeba rajský protlak nebo hůř – nějaké umělé náhražky z pytlíku
jestli máte opravdu jen to kuře a brambory, tak maso lehce naklepejte (jestli není palička, tak rukou), osolte a opepřete a na přírodno opečte na pánvičce – z obou stran dozlatova :)
no a brambory oškrábat a uvařit doměkka ve slané vodě s kmínem – nebo povařit jen cca 10 min a pak s nimi na plech s trochou oleje a dát opéct do vyhřáté trouby
jestli doma najdete ještě nějakou zeleninu na oblohu na talíř, přidáte lžičku hořčice a máte luxusní a jednoduchou baštu ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

do pekáče poukládejte maso.
osolte.
opepřte.
nakrajejte cibuli na silnější kolečka (oloupanou) a pokládejte na maso.
na maso dejte kousky másla (lžíci oleje).
přidejte různé koření (zelené, kari, majoránku, co vás napadne)
podlejte cca 3 dcl vody (do výšky asi 1,5 cm).
dejte do trouby, nastavte na 170°C a pečte (cca 40 min), občas maso polejte šťávou (výpekem), asi po 25 minutách otočte.
K tomu:
uvařte brambory.
jako přílohu doporučuji salát z rajčat (nebo podle chuti, možností).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

2 vykostěné kuřecí prsa / sůl /pepř / vegeta / máslo na vymazaní. Zálivka:2 pol. lžíce oleje /1,5 pol. lžíce hořčice /2 čajové lžičky worchestrové omáčky / /2 čajové lžičky sojové omáčky/sůl /pepř.

Kuřecí prsa rozdělíme na větší kusy (asi tak na 4–6 kousků z jednoho prsa) osolíme , opepříme , posypeme zlehka vegetou (ta není nutná ) a vložíme do vymaštěné nádoby . Nejlepší je zapékací miska. Ale je to celkem jedno. Přelijeme to zálivkou. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 25–30 minut. Po dobu pečení alespoň jednou otočíme podlijeme trochou vody. Většinou dělám současně přílohu. Maso je hotovo současně.
V odkazu najdeš mnoho dalších.

Zdroj: http://www.la­buznik.com/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Rychlá,dobrá omáčka

1 sáček Maggi zapečené kuře žampiony-smetana rozmíchat ve 1/4l vody,nalít na podušené maso,chvíli povařit,přidat pár lžic zakysané smetany.(Většinou se tento výrobek používá na zapečení,já tuto omáčku dělám často i k těstovinám.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
WeeBear

Moje oblíbené, prsa naklepej a nasol, jako běžně, rozmíchej v půllitru(pokud pečeš jen pro sebe, tak méně vody) vody kostku masoxu a obojí dej do pekáče a peč, dokud prsa nezměknou, do vyvaření masoxu. A brambory uvař jako běžné jídlo. 🙂

Teď je to už asi pasé, ale ber to třeba jako inspiraci pro příště. Je to perfektní. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bubukaa

brambory na kostičky a osmažit , maso na kostičky a obalit v tatarské omáčce a osmažit a pak už osmažené zamíchat dohromady

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
klapalfr

Docela dobré recepty mají na stránce https://mlsna­varecka.cz/ce­vabcici-na-plechu-v-troube/ já tam nedávno našla fajn recept na čevabčiči. JSem teda oproti tobě asi pokročilejší kuchař, já si s těmi recepty ještě rád hraju, takže jsem ten jejich doplnil trochou kurkumy a římského kmínu, díky čemuž to chytlo takový fajn exotický nádech. :) No a k tomu samozřejmě šťouchaný brambor (to bys mohla zvládnout) a nakrájet zeleninu taky určitě dokážeš. :)

před 1279 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek