Avatar uživatele
Amie

Máte někdo trik na dobré palačinky?

Palačinky jako také vím jak se dělají a znám i přísady. Zajímalo by mě spíš, jestli máte někdo nějaký trik nebo radu, aby se povedly nebo někjaké nepsané fígle či varavoní. Chci je dělat zapačené s plněným mletým masem, take pokud máte i k tomu někajé rady z vlastní zkušenosti, vsrování nebo nápady jak to vylepšit než se píše v receptu budu za ně moc ráda.

Díky.
Doplňuji:
Jasně… to jsem udělala než jsem se ptala. udělat je zvládnu, ale co takhle zapečený? Na ty jsem ještě nenarazila proto se ptám.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Amie

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanulka11, hanny 2 před 4602 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

přidej do těsta lžíci oleje a nech v lednici těsto asi hodinku odpočinout a pak se ti budou dobře smažit a obracet

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Tady je spousta triků, do slaných se nepřidává cukr ( já nepřidávám do žádných ):
http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=pala%C4%8Din­ky
Doplňuji:
Zapečené se dají dělat naplněné tvarohem s rozinkami, nebo s masem. Naskládají se do zapékací misky a nakonec se zalijí vejcem rozmíchaným s mlékem. Peče se cca 1/2 hodiny ( podle typu trouby), ty slané se dají před koncem pečení posypat strouhaným sýrem.

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Zapečené palačinky dělám běžně. Nejraději je mám na sladko s tvarohovou náplní.
Vyšší pánev nebo pekáček důkladně vymaž tukem (na ty sladké palačinky nejlépe máslem). Palačinky potři náplní a poskládej na čtvrtky. Opeč je z obou stran a podávej pocukrované, ochucené skořicí a přelité sladkou smetanou.
Palačinky plněné masem můžeš poskládat stejným způsobem, nebo srolovat , nebo nechat jen tak a skládat vždy palačinku, na ni nádivku, další palačinku až do vypotřebování surovin. Vždy je nutné mít zapékací nádobu dobře vymaštěnou.
Nahoru nastrouhej tvrdý sýr a zapékej zvolna asi 15 minut. Protože palačinky není třeba zapékat dlouho, je nutné, aby masová nádivka byla z tepelně zpracovaného masa.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Také přispěji se svým receptem, který nám moc chutná a možná by mohl i tobě a dalším uživatelům.
Udělám galetky (pohanková mouka, lžíce EVOoleje, sůl, sodovka – těsto nechávám alespoň hodinu odpočinout, pak je krásně hebké). Mohou být i „obyčejné“ palačinky, ale galetky jsou přece jen chuťově výraznější. Naplním připravenou špenátovou směsí (připravím hustý mletý špenát, tak jak ho běžně dělám), ale může být jakákoli oblíbená slaná náplň. Galetky stočím, naskládám do máslem vymazané formy a poliji bešamelem (máslo, hladká mouka, smetana nebo mléko, sůl, muškátoý oříšek, 1 žloutek). Nahoru nastrouhám parmazán a dám zapéct. Je to fakt moc velká dobrota. Ten bešamel na tom udělá takovou lahodnou „polevu“. Podávám to jen tak se sálatem nebo s plátkem uzeného lososa. Doporučuji vyzkoušet. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Conchus

Ty recepty jsou hezký. Mají jedinou vadu. Palačinky se mají zadělat ráno a dělat až večer. 12 hodin je doba, než to správně nabobtná a těsto se vyrovná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek