Palačinky jako také vím jak se dělají a znám i přísady. Zajímalo by mě spíš, jestli máte někdo nějaký trik nebo radu, aby se povedly nebo někjaké nepsané fígle či varavoní. Chci je dělat zapačené s plněným mletým masem, take pokud máte i k tomu někajé rady z vlastní zkušenosti, vsrování nebo nápady jak to vylepšit než se píše v receptu budu za ně moc ráda.
Díky.
Doplňuji:
Jasně… to jsem udělala než jsem se ptala. udělat je zvládnu, ale co
takhle zapečený? Na ty jsem ještě nenarazila proto se ptám.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanulka11, hanny 2 před 4618 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
přidej do těsta lžíci oleje a nech v lednici těsto asi hodinku odpočinout a pak se ti budou dobře smažit a obracet
0 Nominace Nahlásit |
Tady je spousta triků, do slaných se nepřidává cukr ( já nepřidávám
do žádných ):
http://www.odpovedi.cz/search?q=pala%C4%8Dinky
Doplňuji:
Zapečené se dají dělat naplněné tvarohem s rozinkami, nebo s masem.
Naskládají se do zapékací misky a nakonec se zalijí vejcem rozmíchaným
s mlékem. Peče se cca 1/2 hodiny ( podle typu trouby), ty slané se dají
před koncem pečení posypat strouhaným sýrem.
Upravil/a: Sůwa
0 Nominace Nahlásit |
Zapečené palačinky dělám běžně. Nejraději je mám na sladko
s tvarohovou náplní.
Vyšší pánev nebo pekáček důkladně vymaž tukem (na ty sladké palačinky
nejlépe máslem). Palačinky potři náplní a poskládej na čtvrtky. Opeč je
z obou stran a podávej pocukrované, ochucené skořicí a přelité sladkou
smetanou.
Palačinky plněné masem můžeš poskládat stejným způsobem, nebo srolovat
, nebo nechat jen tak a skládat vždy palačinku, na ni nádivku, další
palačinku až do vypotřebování surovin. Vždy je nutné mít zapékací
nádobu dobře vymaštěnou.
Nahoru nastrouhej tvrdý sýr a zapékej zvolna asi 15 minut. Protože
palačinky není třeba zapékat dlouho, je nutné, aby masová nádivka byla
z tepelně zpracovaného masa.
0 Nominace Nahlásit |
Také přispěji se svým receptem, který nám moc chutná a možná by mohl
i tobě a dalším uživatelům.
Udělám galetky (pohanková mouka, lžíce EVOoleje, sůl, sodovka – těsto
nechávám alespoň hodinu odpočinout, pak je krásně hebké). Mohou být i
„obyčejné“ palačinky, ale galetky jsou přece jen chuťově
výraznější. Naplním připravenou špenátovou směsí (připravím hustý
mletý špenát, tak jak ho běžně dělám), ale může být jakákoli
oblíbená slaná náplň. Galetky stočím, naskládám do máslem vymazané
formy a poliji bešamelem (máslo, hladká mouka, smetana nebo mléko, sůl,
muškátoý oříšek, 1 žloutek). Nahoru nastrouhám parmazán a dám
zapéct. Je to fakt moc velká dobrota. Ten bešamel na tom udělá takovou
lahodnou „polevu“. Podávám to jen tak se sálatem nebo s plátkem
uzeného lososa. Doporučuji vyzkoušet. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Ty recepty jsou hezký. Mají jedinou vadu. Palačinky se mají zadělat ráno a dělat až večer. 12 hodin je doba, než to správně nabobtná a těsto se vyrovná.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |