Avatar uživatele
MiKu

Co udělat s povidly kromě buchet?

Mám tu tři sklenice hustých tuhých švestkových povidel a nerada bych je vyhodila nepoužité, máte nějaký nápad, zkušenost, do jakého jídla, byť slaného, budou dobrá? Kynuté buchty už jsme měli a opravdu je nemusíme jíst moc často.. Na pečené maso dávám klidně zbylou marmeládu, udělá takovou křupavou kůrku, ale povidla nevím nevím :)

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, marci1 před 2435 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Všechno, jen ne vyhodit! Udělat to manželka, skončila by jako Johanka z Arku, kupuju je za drahé peníze.
Výborná jsou do amolet, koláčů s drobenkou nebo dělobuchů (kynutých knedlí). Do nesladkých jídel se moc nehodí, ale dá se s tím udělat třeba i kuře, nebo králík. Hafo receptů je zde: http://www.igur­met.cz/search/?q=po­vidla

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Děvčico nešťastná proč se neobrátíš na příslušné stránky internetu. Např. zde:
https://www.al­bert.cz/povidla

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Vyhodit? To snad ne?:-(
Povidla je-jsou má nejoblíbenější „marmeláda“.
Jmenované buchty, šátečky z listového těsta, chleba (kaiserka, rohlík) s máslem a povidly. A třeba i podle mé mamky, konkrétní jídlo a říká se tomu „zašmouraný regiment“, to jsou bramborové, nebo normální noky, posypané mletým cukrem, polité rozehřátými povidly a rozpuštěným máslem.
Jinak ještě na palačinky, nebo na lívance a slovenské „langoše“, placky z kynutého těsta, smaženého na oleji a potřené povidly.
A pokud jsou moc tuhá, tak rozředit a za tepla rozmíchat, tak aby se dala lépe roztírat.
Kdysi se jim říkalo „máslo chudejch“, což už při dnešním nedostatku švestek a ceně kupovaných povidel už asi neplatí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

U nás „jedou“ i povidla namazaná na chlebě. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek