agentpv

Co vám vojákům chutnalo z KDP víc – vepřovka, nebo hovězí konzerva?

KDP = krátkodobá dávka potravin, ještě tam byl lunchmeat a sladký tvaroh.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1752 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
aliendrone

KDP = konzervovaná dávka potravin. BTW – hovězí, vepřová, lunch a JÁTROVKA! ;)
Asi teď hodně pravdoláskařů nakrknu, ale kádéčka byly nejkvalitnější konzervy, jaké jsem kdy jedl. Jenže…

To platilo pro NEPROŠLÉ konzervy. Na vojně jsme fasovali asi 8–10 let prošlé, navíc nevhodně skladované (ve skladu z vlnitého plechu) – v zimě promrzlé, v létě rozteklé 50° a větším vedrem. Takže štangle měla tvar písmene „U“, jak byly nafouklé. Pár lidí z toho dokonce dostalo otravu, co si pamatuji a byl to parádní hnus jíst. No, on to skoro nikdo nedokázal pozřít, leda tak do tmava opečený lunch a to ještě se značným sebezapřením, ostatní se vyhazovalo.

Takže na kádéčka mám dvojí vzpomínky – to, co vozili chlapli z vojenských cvičení (fasovali tam čerstvé) bylo SUPER a dnešní konzervy by k nim mohly chodit na školení (jen játrovka mi moc nejela, tu ostatně dodnes moc nemusím).
To, s čím jsem se později na vojně setkal, byl spíš bestiální pokus o vraždu vyhladověním. Tož asi nějak tak.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
da ny

Kádéčka, ač nevoják jsem pojídala v letech 1982 – 1986.
Za mně super mňamka , kvalita, porce tak akorát na svačinu do práce. 🙂
Obliba:
Hovězí maso
Luncheon meat
Vepřové maso

0 Nominace Nahlásit

Kepler

Kádéčka nebyla nikdy výhra, ale hlad je sviňa. Ta vepřovka ale docela šla.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

mosoj

Nejlepší byl toaletní papír, energit a kávová kostka. A pak že prý nebyl toaletní papír. Byl i v konzervě. Rok 1965–1967. Na vojně jsem nikdy hlad neměl. Vždycky jsem se něčím najedl.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek