Jiným druhem mouky než je pšeničná – špaldová, žitná, pohanková,
jáhlová, rýžová. kukuřičná, bramborová, sójová, amarantová,
kokosová, ječná, ovesná, z různých ořechů – mandlí/vlašáků,
dokonce kaštanová mouka,… Mouky jako takovou asi přímo nenahradíš, ale
můžeš obměnit ty suroviny, ze kterých se vyrábí (mouka je jednoduše ta
surovina namletá na prach nebo mikrozrnka). Většinou jde ale jen
o lepek.
Špaldovou běžně používám (většinou je míchám). Do buchet někdy
i z vlašských ořechů (stačí mlýnku po domácku).
V případě omáček nevím, ale myslím, že ta trocha opravdu nevadí
(přece jen se jí tam nedává moc). Na to asi bude nejlepší klasická
pšeničná. Některé ty ostatní taky, ale záleží o co přesně ti jde
(možná o ten lepek).
Upravil/a: PepasAvalonu
2Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate, Kepler
před 1348 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na mouce není nic nezdravého, ale zahustit lze také bramborovým škrobem. Pokud se dělá guláš, dává se váhově až 1 : 1 cibule v poměru k masu. Řádně provařený cibulový základ taky zahušťuje.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, mouka se dá nahradit. Nejčastěji se používá rozmixovaná zelenina,
mléčné produkty, vejce, ořechové a semínkové mouky nebo rostlinné
gumy.
Podrobněji o možnostech v odkazu:
https://www.jidelniplan.cz/magazin/jak-nahradit-jisku-pri-low-carb-stravovani-cim-zdrave-zahustit
🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 1348 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Guláš zahustím jen paprikou a protlakem. Některé světlé omáčky zahustím žloutkem. Když nechci dělat jíšku, rozmíchám lžíci škrobu ve vodě a přimíchám do omáčky.
0
před 1348 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Starý myslivec mě naučil zahušťovat guláš z divočiny (divočák, jelen) strouhaným usušeným chlebem. Zajímavé a opravdu dobré. Jestli by se to dalo používat i do jiných omáček, nebo třeba i polévek, jsem sice nezkoušel, ale pokud by nebyla mouka, tak asi ano.
0
před 1347 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |