Zdravý člověk by se hroznovým cukrem, neboli glukózou předávkovat neměl (v rozumném množství). Glukóza je přítomná v krvi jako nejrychlejší zdroj energie, tak bych to doporučené množství bral jako informaci pro diabetiky, nebo pro výkonové sportovce a těžce pracující. Přemíra glukózy je kontraproduktivní, její přebytky by se uskladňovaly v játrech ve formě glykogenu.
3Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, marci1, aliendrone
před 2304 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hroznový cukr se rozhodně nehodí k běžné konzumaci. „Sice je to
okamžitý zdroj energie, ale vyvolává rychle pocit hladu a podporuje nárůst
tělesné hmotnosti. Jeho výhodou je, že pomáhá při nechutenství, ale
nesladil bych s ním častěji nebo dokonce pravidelně, není vhodnější
než řepný cukr. Obecně bychom cukry ve stravě měli omezovat,“ řekl
výživový poradce Pavel Suchánek v online chatu na webu www.ordinace.cz.
Cucání hroznového cukru má jednu záludnou nevýhodu – skutečně vám
dodá rychlou energii třeba na cestách, ale také může rozkolísat hladinu
krevního cukru. Výsledkem je pak hlad, který vás může donutit sníst toho
více než obvykle.
Hroznový cukr je možné konzumovat třeba před sportovními výkony, před
porodem ap. Podrobněji v odkazu:
https://www.vitalia.cz/clanky/hroznovy-cukr-neni-bonbon/
🙂
0 Nominace Nahlásit |
0
před 2304 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 574 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |