Avatar uživatele
Gestas

Dalo se maso z nuceného výseku po chuti poznat od normálního masa?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, Drap před 2203 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ne, nedalo. Maso na nutce bylo vždy čerstvé, nemražené, neskladované a každý jednotlivý kus prošel veterinární kontrolou, což u zvířat na jatkách nebylo. Mnohdy tedy bylo v lepší kvalitě než maso v běžných krámech.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dr.luha

Velké procento vepřového masa bylo ze špatně kastrovaných samců (kanců), tudíž dosti smrdělo při tepelné úpravě i když bylo čerstvé.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

S panem kolegou zásadně nesouhlasím. Pocházelo z nemocného zvířete nebo alespoň z kusu, který umíral /byl poražen/ s vysokou horečkou proto, že utrpěl závažné zranění – např. zlomeninu nohy. Maso mělo jinou barvu i konzistenci a při zpracování nevonělo. Vše je třeba hodnotit případ od případu.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Osobní zkušenost nemám, ale myslím si, že to záviselo na tom,
z jakého důvodu se tam maso dostalo (co zvířeti bylo).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek