Měl jsem tu nechtěnou návštěvu a padla diskuse,jak se dělají
bramboráky,či jak se u nás říká"vošouchy"
Dáváte někdo kmín do bramboráků?
Mě to teda nesedí a nikdy jsem se stím nesetkal.
Díky za koment.
Název vošouch se používá v západních Čechách, v Machkově
Etymologickém slovníku jazyka českého není.
http://vareni.dama.cz/recept.php?d=2101
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, gagaga před 3413 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ne 🙂
Ale třeba nakrájený salámek nebo uzené, nebo škvarečky, mňam 🙂
Upravil/a: ReHu
0 Nominace Nahlásit |
Tady píšou, že se tam kmín dává
http://recepty.vareni.cz/bramboraky-s-houbami-vosouchy/
tady zas v tom asi klasickým ano
http://dolcevita.blog.cz/0710/ten-nejkrupavejsi-bramborak
tady ne
http://www.apetitonline.cz/recepty/5346-bramboraky.html
tak nevim, asi jak kdo, jak kde
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Dělám bramboráky tak, jak jsem se naučila od maminky a kmín jsem nikdy nedávala.
Mám ráda když se přidá více česneku 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Ano, ale majoránku ne nesnáším ji jen,
jak cítím její vůni spíš pro mě smrad, tak
mi tečou slzy, jsem na ni alergická a někdo
ji dává kamkoliv.
Česnek miluju taky do těch bramboráků.
Jinak ho jím i syrový 😁
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Z kuchařky:Bramborák – sádlo,sůl , pepř,1 dl mléko 1 lžička celý kmín 2 ks vejce 150 g hladká mouka 1 špetka majoránka 3 stroužky česnek 3 kg brambory.
0 Nominace Nahlásit |
majoránka, česnek, kmín, pepř- jde o poměr!!! Jestli neznáš správnej poměr koření, můžeš se třeba pos*rat, ale bramborák to stejně nebude ;q
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit |
Podle množství těsta kmín zabalím do hadříku a kladívkem potluču. Takto nadrcený čerstvý kmín pak přidávám da bramborového těsta s ostatními ingrediencemi.
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, anonym
před 3413 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nedáváme a ani jsem to neslyšel. Ovšem pro nechtěnou návštěvu bych se přemohl…
0 Nominace Nahlásit |
ano dávám,ale trochu a jedině drcený. Celý mi při jídle vadí a mletý taky nedávám,protože pak ty bramboráky jsou nahořklé. Kmín se připaluje a hořkne (stejně jako mletá paprika)
2Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10
před 3413 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Příspěvek smazán administrátorem.
A vidíš to, já třeba tu rebarboru ještě neměla možnost ani ochutnat. Jak to vlastně chutná? Dá se to přirovnat k něčemu běžnějšímu? U nás v krámě seženeš maximálně nahnilá jablka nebo citrony, co už to taky mají tzv. za pár 🙂
Rebarbora neboli reveň do bramboráků je určitě hnus,je jen tak na
koláč.Zas neblbněte.
Když tak je ojebat cuketou,to beru.
Rebarbora je taková zvláštně kyselá, znám ji v úpravě jako kompot nebo jako ingredience bublaniny. Říká se, že se s ní musí opatrně, že se může konzumovat jen v jistém období, protože jindy obsahuje kyselinu šťavelovou (já si teda myslím, že ji obsahuje vždycky, to dělá tu kyselou chuť), která narušuje hospodaření organismu s vápníkem. Rád chroustnu i syrovou, ale jen párkrát, pak už je to kyselé až moc 🙂 Někdo z ní prý dělá i marmeládu netradiční chuti (opět: málo sladká, hodně kyselá)
Rebarbora by se měla sklízet jen do června,její květenství nadměrně
zvyšuje obsah kyseliny šťavelové a dřevnatí.
Výborně chutná v honzovkách,při zpracování na marmeládu přidávám
jahody,maliny,bílý rybíz a jiné druhy sladšího ovoce.
Tak oni tam dávaj broskve? 🙂
Někdo dává cuketu, někdo tejden starý, ve vodě rozblemcaný chleba… a
pořád tomu říkají bramborák. Bramborák z cukety, Chlebový
bramborák,..
Inu, jiný kraj, jiný mrav 🙂
fuj tajbl, to bych nedala ani praseti
Jé já se spletla je to cuketa a z té
rebarbory pekla mamka buchtu a
ta byla moc dobrá.
Rebarbora roste na zahradě, jako
takový hustý keřík s tlustými košťály
a ty se zpracovávají, listy otrhávají.
Jako taková je kyselá, ale po přidání
cukru, skořice a ovoce je výborná 😁
Pepo já se spletla,37
Děkuji za osvětu, briketko – tohle je pro mě opravdu novinka, ta rebarbora mě zkrátka celoživotně úspěšně míjí 🙂
tu rebarboru nee, tam je pak potřeba to přetlouct, tu kyselost cukrem a to už vůbec ne
Sambo
Vždyť píšu, že do ní se přidává cukr, ale mě
ani ta kyselost nevadí už jsem si na ni zvykla :)
Samba, briketka: ženské, vy jste přesně jak moje máti: zaboha jí nemůžu vysvětlit, že kyselou chuť NEPŘEBIJE ani tunou cukru; výsledkem je pak odporně sladká, ale furt odporně kyselá poživatina 😁
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |