Koupil jsem si dětskou přesnídávku a na obalu bylo napsáno že se má jíst výhradně plastovou lžičkou. Nevím proč. Má to nějaký speciální význam?? Chápu proč při otevření víčko musí cvaknout, ale tohle? Víte to někdo?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5412 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Našla jsem toto. Nevím, zda je pro Vás tato informace dostačující:
Některým dětem je lžička v ústech na začátku nepříjemná (zvláště,
pokud jim zrovna rostou zoubky). Lépe než běžné kovové lžičky jsou
snášeny plastové lžičky vhodné velikosti. Pokud dítě lžičku odmítá,
můžete zkusit nabídnout trochu příkrmu na vašem prstu. Dítě si tak
alespoň zvykne na chuť příkrmu a časem určitě akceptuje i podávání na
lžičce.
Dalším důvodem je asi to, že se vitamíny (hlavně C) kontaktem s kovy „ničí“, nicméně v poměru k celkovému objemu zpracovaného ovoce a zeleniny to není velké množství. Uvědomuji si to, že i já užívám přírodní extrakt z ovoce a k němu je přiložena také lžička z umělé hmoty.
Zdroj: http://www.maminkam.cz/co-delat-kdyz-dite-nechce-jist-prikrmy/
0 Nominace Nahlásit |
Annas má v podstatě pravdu, především, co se týče kontaktu vitamínu s kovem. Ačkoliv to už je otázka pro potravináře, nakolik je v pasterovaném jídle ještě vitamínů.
Je tu ale ještě třetí důvod, kromě těch, které kolegyně uvádí. Někteří výrobci jej zmiňují přímo na etiketě. Kovová lžička podle nich může poškodit skleničku a tím se střepy skla můžou dostat do jídla. Nevím, nakolik to hrozí.
0
před 5412 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Plastová lžička je méně agresivní a jako lžička i lepší dětma snášená:kousneli dítě do kovu ,může mít velmi nepříjemný až bolestivý zážitek. Toto se s plastovou téměř vylučuje.Vdobě růstu prvních zoubků mohou být problémy s kovem a stykem s ním ještě bolestivější.Vašemu děťátku dobrou chuť.
0
před 5412 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jasně, domácí přesnídávky jsou nejlepší. Ale ne vždy mám čas je dělat. Proto sem tam koupím. Ale kupuju jen kvalitu a proto beru jen ty od Sunárku https://www.sunar.cz/prikrmy-do-rucicky/.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |