tady máš energetickou tabulku
několika druhů potravin je tam
i vejce ..
http://www.lucy.cz/energeticke-tabulky/vejce/
Doplňuji:
omeletu a si klidně udělej např. na
olivovém oleji, nebo se dá smažit
i bez tuku na dobré pánvi ..
http://www.nasevejce.cz/o-vejci/vejce-jako-potravina
nějaké receptíky :
http://www.recepty.eu/vejce/
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Neuvedla jste, o jakou dietu vám jde.
Vejce se dají připravit v různé úpravě, jež značně ovlivní jejich stravitelnost. Lze je proto použít v dietním stravování, ale mohou být z dietologického hlediska i naprosto nevhodná. Nejméně stravitelná jsou vejce vařená natvrdo či smažená na tuku. Vejce jsou zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, takže je škoda je vynechat.
I když držím žlučníkovou dietu, občas si vajíčka dám. Připravuji je jako ztracená, přidávám do polévky, vařená naměkko a smažená. „Smaženici“ dělám tak, že naliji vodu do kastrůlku vodu, do něj postavím další kastrůlek s vajíčky, míchám do zhoustnutí. Takže je připravují v páře. Nakonec přidám kousek másla. Omeletu bych osobně nedoporučovala, i když byste ji dělala bez tuku, jde o pražení.
Každému vyhovuje něco jiného, takže jedině vyzkoušet. Nejíst večer, ale ráno nebo v době oběda.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych se nespoléhala na domácí sestavení diety, téměř vše i vejce jsou dietní, ale je třeba to správně kombinovat a umět si spočítat příjem a výdej. To laik těžko zvládne, obrátila bych se raději na odborníka. Odborníkem myslím dietní sestru, která na to má vysokoškolské vzdělání. V žádném případě bych se neobracela na pochybné prodejce dietních věcí. Nejlepší je požádat o kontakt na odborníka svého praktického lékaře.
0 Nominace Nahlásit |
Mám cukrovku a nedržím žádnou dietu. Jím všechno i sladké, ale
v takovém množství aby jsem glukozu v krvi udržel v předepsaných
mezích. Když si dám sladkost, nedám si již knedlík nebo chleba a
naopak.
Minulý týden jsem byl na kontrole a bylo mně řečeno lékařkou, že to
s tou dietou nemusím tak přehánět, že je vše OK. Tak nějak je to
i s redukční dietou. Jez energeticky méně než vydáš a budeš hubnout.
Na to nepotřebuješ žádného placeného odborníka. Informací je v době
inetu dost. Musíš ale poctivě. Udělej si seznam co všechno sníš během
dne. Možná že se budeš divit.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, johana 56, briketka10
před 4091 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To záleží na tom, jakou dietu držíš. Při redukční se to dá, ovšem s maximální eliminací tuku při přípravě. Jsou ale diety, při kterých jsou vejce vyloučena, např. maximální omezení vajec doporučuje žlučníková dieta.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10
před 4091 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano je to dietní :) Vejce mají spousty bílkovin a jsou na snídani nejlepší :) Pokud ale držíš nějakou přísnou dietu, tak si je dělej jen z bílků. Žloutek obsahuje tuk, ale tělo ho přeci také potřebuje. Vědci ale říkají, že je lepší na snídani něco sladšího, protože se více nasytíš a pak nemáš pocit hladu. Př: musli, bílý jogurt s ovocem, ovesné vločky.. :)
0
před 4091 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |