Přemýšlím, co se více hodí na dlouhodobé uskladnění masa, třeba že
si dělám zásoby a třeba nějaké to maso použiju až tak za půl roku nebo
za rok.
Jenže tady je problém, někdo mi říká „normálka to hluboce zamraz“ a
jiní zase „spíš to vysuš, dýl to vydrží“
Co je podle vás lepší – zmrazit, nebo to vysušit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Alesh, briketka10, atlas, marci1 před 3240 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dlouhodobě syrové zamražené se stejně vysuší tak jak tak a ztratí vše dobré, ale pokud by bylo nejhůře, maso bych usušil.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Co jsem aspon já četla v odborné literatuře,tak spíše vysušit,udajně vysušené masa při perfektních skladovacích podmínkách vydrží i 100 let,aspon tak jsm to četla :)
0 Nominace Nahlásit |
Pokud maso spotřebuješ tak do 10–12 měsíců, tak zmrazit. Na delší dobu, nebo v případě, že by ses vydal na nějakou cestovatelskou výpravu, tak samozřejmě usušit. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Netuším, kde vzal Barbakan to, že zmrazené maso se vysuší. Jako kam? Do prostoru? A jak při mínus 20°C ? Jak píše Marci1, uskladnění do roka (plus mínus) jedině zmrazit, na delší sušit.
Upravil/a: quentos
0
před 3240 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak ono záleží, k čemu je pak to maso dále určeno. Velké skladovací haly na maso ho šokově zmrazí a vlastně ho vysuší mrazem. Díky tomu pak zůstane křehké a zachová si svoji původní chuť. Nicméně obecně platí to, že dlouhodobé skladování masa v mrazu ničemu neprospívá. A už vůbec ne pak chuti. :)
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |