Avatar uživatele
Shef

Co je podle vás lepší pro dlouhodobé skladování masa: zmrazit, nebo vysušit?

Přemýšlím, co se více hodí na dlouhodobé uskladnění masa, třeba že si dělám zásoby a třeba nějaké to maso použiju až tak za půl roku nebo za rok.
Jenže tady je problém, někdo mi říká „normálka to hluboce zamraz“ a jiní zase „spíš to vysuš, dýl to vydrží“
Co je podle vás lepší – zmrazit, nebo to vysušit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Alesh, briketka10, atlas, marci1 před 3240 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Dlouhodobě syrové zamražené se stejně vysuší tak jak tak a ztratí vše dobré, ale pokud by bylo nejhůře, maso bych usušil.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tali Vael

Co jsem aspon já četla v odborné literatuře,tak spíše vysušit,udajně vysušené masa při perfektních skladovacích podmínkách vydrží i 100 let,aspon tak jsm to četla :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Pokud maso spotřebuješ tak do 10–12 měsíců, tak zmrazit. Na delší dobu, nebo v případě, že by ses vydal na nějakou cestovatelskou výpravu, tak samozřejmě usušit. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kura

Netuším, kde vzal Barbakan to, že zmrazené maso se vysuší. Jako kam? Do prostoru? A jak při mínus 20°C ? Jak píše Marci1, uskladnění do roka (plus mínus) jedině zmrazit, na delší sušit.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

Zavařit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Tak ono záleží, k čemu je pak to maso dále určeno. Velké skladovací haly na maso ho šokově zmrazí a vlastně ho vysuší mrazem. Díky tomu pak zůstane křehké a zachová si svoji původní chuť. Nicméně obecně platí to, že dlouhodobé skladování masa v mrazu ničemu neprospívá. A už vůbec ne pak chuti. :)

Nový příspěvek