Dostali jsme domácí vejce.Po uvaření na tvrdo se mi špatně loupe
skořápka.Kdysi jsem slyšela,že jestli se špatně loupou,jsou (a to si
právě nepamatuju),stará nebo naopak čerstvá. Prosím jak to tedy je?
A po jaké době se vejce mohou konzumovat,když je dostanu v den,kdy je
slepice snesla.Prý se takto čerstvá vejce nesmí hned jíst,až po nějaké
době,nevíte kdy? Děkuju:-)
Doplňuji:
V dětství jsem jezdila na vesnici,mí rodiče a většina příbuzných
odtamtud pochází a vzpoměla jsem si,jak babička říkala,že se čerstvá
vejce nesmí ihned konzumovat.Ale přít se nechci,je možné,že pravdu
neměli.Děkuju všem za odpovědi:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? vagra, flodur, Lucy13, iceT, Kerberus, johana 56, tom004, dědapetr, Deli před 4920 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Čerstvá vejse se špatné loupou. Nevím, četla jsem, že nejzdravějši jsou vejce, které se konzumují do 2 dnů po jejich snesení.
Jenže to přichází snad jen v úvahu u chovatelů slepic.
Doplňuji:
Oprava – vejce, která se … čerstvá vejce…
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, jsou to čerstvá vejce, která po uvaření se těžko loupou. Pokud nemáte starší tak stačí když při vaření čerstvích vajec přidáte trochu octa, nebo sůl, vejce jdou pak lépe loupat. Jinak, pokud budete mít čerstvá vejce tak se dají vařit po dvou dnech a půjdou krásně loupat. Čerstvá vejce můžete jíst klidně ten den kdy je slepice snese. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
V životě jsem neslyšel,že by se čerstvě snesená vejce nesměla jíst.V jakém stavu je vejce poznáte snadno.Stačí napustit vodu do hrnce,a vejce do ní vložit.Ta,která se potopí,jsou čerstvá.Ta,která plavou,ale jsou ponořená,lze použít bez problémů.Stáří do 10 dnů.Ta,která plavou,já vyhazuji.A špatně jdou někdy loupat,jak vejce čerstvá,tak,i staší.Docela pomáhá,před vložením do vody,propíchnout obě špičky jehlou.
0 Nominace Nahlásit |
Když jdou špatně loupat jsou čerstvá.Stačí na širší straně
propíchnout a vložit do vody do které dáme trochu octa a uvaříme a
necháme v té vodě vystydnout.tak by měli jít už dobře loupat.
Doplňuji:
Teď mě manželka řekla,že naklepnout na širším konci a do vajíčka
fouknout po uvaření,že to také pomáhá.
Upravil/a: dědapetr
0 Nominace Nahlásit |
Špatně se loupou vejce čerstvá, ta starší dvou dnů jdou loupat lépe
i když ne vždy.
O tom, že by se nesměla čerstvě snesená vejce jíst jsem nikdy neslyšel a
to jsme od babičky která měla velký chov slepic, pravidelně vejce
dostávali. Protože jich bylo někdy mnohem víc než jsme snědli, tak se
dávaly do sklenic a zalévaly nálevem. V zimě když slepice tolik nenesly
přišly vejce vhod.
0 Nominace Nahlásit |
bez problému je jezde hned v den snůšky ale jak píšete budou se po uvaření špatně loupat
0 Nominace Nahlásit |
čerstvá se špatně loupou, ale i když je koupím v obchodě, tak nejdou některá oloupat a o nich pochybuju, že jsou extra čerstvá…
já na vesnici vyrostla, stejně tak celá moje rodina – devět let jsem jedla vejce od domácích slepic, nehledě na to kdy ho snesly a žiju… takže bych nějakým řečem o tom že „nesmím“ nevěřila.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se špatně loupou zkuste to ve vodní lázni.Po uvaření je dobré je schladit ve studené vodě.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |