Myslím, že taková nějaká tabulka pro všechny druhy asi neexistuje.
Jaké maso je je podle zvířete z kterého je, a jednotlivé druhy, jako
krkovice, kotleta a podobně/ podle toho, kde na zvířeti leží. Třeba tebou
zmiňovaný hřbet začíná od hlavy, krkem, ten přechází v krkovici, ta
přechází v kotletu a končí ocáskem. Existují popisy u jednotlivých
zvířat pro potřeby řezníků a podobně. To bys měl najít na netu. Třeba
vepřové zde:
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/veprove-maso-mapa-druhy-zabijacka-reznik/r~0dfbcd70323111ea84c6ac1f6b220ee8/
Osobně s tím nemám problém, učím se to postupně od mala. Pocházím
z malého městečka a dříve se vše zabíjelo doma.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |