Avatar uživatele
icurusL

Existuje někde nějaká databáze mas s obrázky a/nebo popisem jak dané maso poznat?

Kuřecí, vepřové, hovězí, telecí, jehněčí,…
Kýta, hřbet, krkovice,…

Je nějaká taková pomůcka?

Zajímavá 0 před 746 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Myslím, že taková nějaká tabulka pro všechny druhy asi neexistuje. Jaké maso je je podle zvířete z kterého je, a jednotlivé druhy, jako krkovice, kotleta a podobně/ podle toho, kde na zvířeti leží. Třeba tebou zmiňovaný hřbet začíná od hlavy, krkem, ten přechází v krkovici, ta přechází v kotletu a končí ocáskem. Existují popisy u jednotlivých zvířat pro potřeby řezníků a podobně. To bys měl najít na netu. Třeba vepřové zde:
https://zpravy­.aktualne.cz/e­konomika/vepro­ve-maso-mapa-druhy-zabijacka-reznik/r~0dfbcd­70323111ea84c6ac1f6b2­20ee8/
Osobně s tím nemám problém, učím se to postupně od mala. Pocházím z malého městečka a dříve se vše zabíjelo doma.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek