Myslím, že příchuť „něčeho“ můžeš nakonec najít pro všechno. Otázka je, jestli jsou tyto příchutě opravdu věrohodné. Nikdy jsem neměla nic „s příchutí“, co by onu původní příchuť opravdu napodobila a nebylo to cítit chemií. Od čínských polévek, po hovězí bujóny až po chipsy se „sýrovou příchutí“. Navíc, sleduješ složení těchto pokrmů? Většinou obsahují aspoň minimální výtažek z původního produktu. Viz třeba ten masox.
Ač si takových pochoutek občas dopřeju, třeba chuť Vitany nebo Knorru nikdy nebude šlapat na paty pořádnému domácímu vývaru :)
0 Nominace Nahlásit |
Co třeba pivo? Udělat nápoj s chemickou příchutí piva by jistě bylo nesrovnatelné s originálem.
0
před 2924 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, když si kupují čínskou polévku, chipsy, nebo něco co je na první pohled nejspíš hodně chemické nebo spíš jen chemické, kontroluji si tyto výrobky jestli neobsahují umělá sladidla jako aspartam,sacharin, ATP. Protoze oproti tomu je ostatní chemie jako by patřila do zdravého jídelníčku, aspartamu bych se nikdy nedotknul, napil sem se jednou skleničky u návštěvy z vody za 5 korun se všemi těmito sladidla a další den mi bylo ještě blbe zato ostatní hodně chemické potraviny kupují skoro každý den (tedy alespoň chipsy) a ještě mi z nich nic nikdy nebylo, řekl bych ze na účinky jsou naprosto neškodné, pokud samozřejmě nejite čínskou polévku každý den.
Pravda pravdoucí, i doktoři říkají, že pokud si to člověk dá jednou za čas a není na tyto látky citlivý (třeba jako ty na onen aspartam), nic mu z toho nebude :). A naopak, pokud se člověk bude cpát pořád třeba jen mandarinkama, zelím nebo čočkou, asi to jeho zdraví příliš neprospěje. Prostě, všeho moc škodí.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |