Proč ne? Trošku luxusní, maximální mňamka (zvláště s knedlíkem a dušeným zelím). Spíše sváteční. Vlastně by se to na zítra hodilo. S Mistrem Jenem Husem se nedělej výčitky, ani s Husákem. Napoleon se taky furt chlastá. Mrtví prd ví.
Upravil/a: Kepler
6Kdo udělil odpovědi palec? GM, Mc Merkurion, quentos, Kelt, aliendrone, zbyndo
před 1606 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takže když si zítra dáte pečenou husu, vaše věc. Dnes je je 6. 7. 2020, zítra bude opět zítra, po dnešku následuje vždy zítřek, ale datum se přece mění atd. Takže z toho plyne, že si husu můžete upéct opět zítra atd.
Ten, kdo bude číst vaší otázku později, pochybuji, že bude řešit mistra Jana Husa.
Dne 6. 7. 1415 byl upálen Jan Hus. Tehdy neexistovala příjmení, takže je to přízvisko Jan z Husince.
Ale opět etymologie, protože přídavek, přízvisko Hus, dnes je to příjmení, nemusí vůbec souviset s husou.
Etymologie názvu obce Husinec
Místní jméno Husinec vzniklo ze staročeského slova husinec (podobně ovčinec, zvěřinec) – název Gänsestell přenesením významu od názvu hradu Hus.
Hrad Hus získal název podle tvaru kopce, nebo podle toho, že se na něm zdržovaly divoké husy.
Původní název gänz – ´gans, hornický termín pro tvrdou pevnou
skálu.
Později i název pro husu. Původ v němčině nejasný.
Takže není docela jasné, že přízvisko, které se později stalo příjmením a odvozuje se od obecného husa, od domovního znamení, nebo rance vandráka, mlynářského tovaryše, souvisí s tím, že si upečete husu – asociace upálení učence Jana Husa
Příjmení Husák pak pochází z přezdívky husitům, ti mají název od Husa.
Tudíž jako vždy podle etymologie leccos vypadá leccos jinak, než se jeví. Různé možnosti., záleží na tom, který původ vyhraje.
Z různých zdrojů, místopis, slovníky, etymologie atd. Novější původ
slov
https://www.odpovedi.cz/otazky/maji-husiti-neco-spolecneho-s-husami
–
Ze zkušenosti vím, že už nikdo nebude mé vysvětlení číst, ale třeba
někdy někdo využije.
Husu si může upéct každý, kdy má na ni chuť, není třeba, aby ji jakkoliv spojoval s M. Janem Husem. Jeho výročí je jen jednou za rok, nikoliv zítra .....
Upravil/a: annas
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, aliendrone, Zvidatel
před 1605 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit |
Kdybys vyloženě neupozornil, tak by mně souvislosti ani nedocvakly. Navíc husu jistě nepečeš na přímým plameni… tak tedy hodnotím žlutou hvězdičkou. (;
2Kdo udělil odpovědi palec? Kelt, aliendrone
před 1606 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Spíš nezájem. Jez co chceš, třeba smaženého tuleně. Mně po tom nic
není a nic si o tom nemyslím.
Co je na pečené huse, tak neobvyklého nebo divného, když se ptáš?
Normální jídlo asi – já to sice nejedl, ale není to nějak
nekonvenční.
0 Nominace Nahlásit |
To záleží na tom jestli pozveš…
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1606 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Gmm, přestože zjevně nejsem jediný, kterému to hned z první nedošlo, i tak žádný důvod k ovacím. Tož dík za pomuchlané ego. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Keď máš na ňu chuť, tak prečo nie? Však nemusí byť veľká. Cigán tiež považoval za cinizmus, keď si v rade pre ním dával policajt cigánsku pečienku. Tak si on zvučným hlasom pýtal policajta na cibulke
0
před 1606 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |