Avatar uživatele
maja49

jak dlouho se vaří slepice na paprice v obyčejném hrnci? (nemám papiňák)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4061 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ahold

To záleží na velikosti a stáří té slepice. Cca 1,5–2 hod. Pod poklicí pomalu dusit. Někde jsem četla, že přidáním jedlé sody se urychlí změknutí masa. Ale vyzkoušené to nemám. Jestli to použiješ – dej vědět jak to dopadlo. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tak dlouho, až je uvařená. 🙂. Záleží samozřejmě na stáří slepice, kde byla chována …
Doplňuji:
ahold má pravdu, s tou jedlou sodou, kterou používám při vaření staršího hovězího a opravdu se sníží doba přípravy.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Slepici je třeba uvařit zvlášť s kořením a zeleninou,možno použít i kuře,zkrátí se doba vaření.Vývar pak můžeš použit na zahuštění nebo zředění omáčky.Slepici pokud nemáme papiňák vaříme pod poklicí,občas doléváme vodu,nebo maso rozdělíme na menší kousky
a jednoduchý recept na závěr
http://www.ma­mincinyrecepty­.cz/omacky/ku­re-nebo-slepice-na-paprice
Doplňuji:
Jedlá soda se na změkčení použít samozřejmě dá,ale nesmí jí být privel'a…

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

Dokud není měkká a uvařená, ale bodle mě to nebude dříve než za hodinu a půl, záleží jak velké máš kusy masa.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Slepici vařit pod poklicí dokud nespadne z napíchnuté vydličky.Dolévat vyvařenou vodu.

před 4043 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek