To záleží na velikosti a stáří té slepice. Cca 1,5–2 hod. Pod poklicí pomalu dusit. Někde jsem četla, že přidáním jedlé sody se urychlí změknutí masa. Ale vyzkoušené to nemám. Jestli to použiješ – dej vědět jak to dopadlo. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Tak dlouho, až je uvařená. 🙂. Záleží samozřejmě na stáří
slepice, kde byla chována …
Doplňuji:
ahold má pravdu, s tou jedlou sodou, kterou používám při vaření
staršího hovězího a opravdu se sníží doba přípravy.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Slepici je třeba uvařit zvlášť s kořením a zeleninou,možno použít
i kuře,zkrátí se doba vaření.Vývar pak můžeš použit na zahuštění
nebo zředění omáčky.Slepici pokud nemáme papiňák vaříme pod
poklicí,občas doléváme vodu,nebo maso rozdělíme na menší kousky
a jednoduchý recept na závěr
http://www.mamincinyrecepty.cz/omacky/kure-nebo-slepice-na-paprice
Doplňuji:
Jedlá soda se na změkčení použít samozřejmě dá,ale nesmí jí být
privel'a…
Upravil/a: iceT
0 Nominace Nahlásit |
Dokud není měkká a uvařená, ale bodle mě to nebude dříve než za hodinu a půl, záleží jak velké máš kusy masa.
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |