Jak docilují v restauracích a jídelnách houbovou chuť. Když vaříte doma houbovku nedocílíte chuť hub ani po přidání 2kg
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1829 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já nevím jak vaříš… Já tedy houby nemusím, ale když mamka dělá něco kam podle ní houby patřej, tak tam rozhodně jsou cítit docela dost i když je jich jen pár… Pokud jsou sušené tak je v některých případech nejdřív dusí a pak do jídla přidá i s tím „vývarem“.
Ale ono bude dost záležet i na tom o jaké houby jde a jak byli předtím zpracované/skladované.
0 Nominace Nahlásit |
Největší houbovou chuť lze dosáhnout hřibovitým houbami.Třeba žampiony už takovou chuť nemají. Používám i mleté sušené hřiby. Mňam, už mám chuť na hovězí na houbách! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Asi neumíš vařit. Já také ne, ale manželka při přípravě pokrmů s houbami houbovou chuť dociluje zcela spolehlivě a bez umělých dochucovadel. Používá směs sušených hřibovitých hub.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží jak umíš (neumíš) vařit, my máme houbovou omáčku super, nejen že voní a má houbovou chuť, ale je cítit po celém domě, stejně tak i bramboračka, když do ní dáme houby. A letos máme nasušeno opravdu dost.
0 Nominace Nahlásit |
Možná používají do vaření zčásti i sušené houby, páč po usušení získávají výraznou houbovou chuť. Jinak jako koření se používá sušený pestřec.
0 Nominace Nahlásit |
máme spousty příchutí od rumové tresti přes houbové dochucovadlo až
třeba po chemickou ragulaci vín.
Já třeba nedávno jedl bio klobásu bez Eček a připadala mi mdlá, bez
chuti, protože jsem si zvykl na chemii, rychlosůl další dochucovadla,
bohužel.
0
před 1829 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
agentpv: „máme spousty příchutí od rumové tresti přes houbové
dochucovadlo až třeba po chemickou ragulaci vín.
Já třeba nedávno jedl bio klobásu bez Eček a připadala mi mdlá, bez
chuti, protože jsem si zvykl na chemii, rychlosůl další dochucovadla,
bohužel.“
Jsi mi připomněl… jsem na Moravě navštívil nějakou vesnickou prodejnu s především vinařskými potřebami… Jeden regál, kde byli naskládané malé lahvičky tak jsem ze zvědavosti kouknul… aroma Ryzlink, aroma Chardonay, aroma Muškát,…
Drap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |