Avatar uživatele
Kepler

Jak dodat jídlu pikantnosti?

Mám rád přiměřeně ostřejší jídla. Mletý pepř mi připadá poslední dobou asi jako strouhanka. Myslím dost na chilli papričky, ale nechci si je doma pěstovat, páč plody dozrávají zrovna kdy je nepotřebuju. Dají se koupit nakládané chilli papričky, třeba ve slaném nálevu? Jaký je rozdíl mezi nakládanou papričkou a čerstvou?

Zajímavá 0 před 3065 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Když potřebuju čili papričky, koupím si v Albertě těch pár co mají v zelenině čerstvé, stojí kolem 30 peněz, co nespotřebuju nechám v lednici, ony sice trochu seschnou, ale spotřebovat se dají i později.
Nakládané jsem používala piripiri, ale nebyly nic moc.

Jo a při návštěvě nové asijské restaurace, jsem si koupila skleničku „čípeš“ a to bylo opravdu hodně ostré, nevím jak se to jmenovalo, a když jsem se ptala, tak nějaké thajské ostří už na prodej neměli, prý jen pro vlastní potřebu do kuchyně.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Dají se koupit i nakládané, měla jsem je, ale už i nevzpomenu, kde jsem je koupila. Ty naložené jsou měkčí než čerstvé. Čerstvé – záleží na stupní pálivosti.

Totiž už delší dobu kupuji ostré, hrubě mleté papričky maďarské výroby.

Prodává je u nás v zelenině ve skleničkách 210 g,. přidávám je do všeho. Pokrm je červený a podle množství pálivý.

V odkazu je tato „pálivka“ uprostřed.
http://www.madarsky-svet.cz/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Zkuste Tabasco :{)>

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dalid

Pre lepšiu chuť by sa mali papričky oprazit na sucho to s nákladnými neurobíš. Ja kupujem nakladané jalapeno a tie majú jemne nakyslu chuť inak kupujem čerstvé a čo nezjem ususim.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ano, dají: http://www.viva-la-vida.cz/scrip­ts/zbozi.php?KID=5
Ten rozdíl nemůžu popsat, ale vím, že uzením jalapeño se její chuť a pálivost zvýrazňuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Sehnat si dobrého kuchaře. Já co není pikantní nejím.

A mojí ženě takto vařit potíže nečiní.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Zkus eště wasabi, kayenský pepř.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Napadá mě, že by sis je mohl koupit a naložit sám. Ale proč do soli? Zkus vinný, jablečný, balzámový a nebo nejlépe rýžový ocet půl na půl s medem! Uvidíš, že „v jídle“ to pak kyselý mít nebudeš. Nadělej si spoustu malých skleniček. Pikantnost rozšíříš, když do některých dáš rozinky, jiných česnek a nebo pomerančkůru. Improvizuj, ochutnávej a pak se poděl s extra novinkou, z experimentů je člověk „v sedmém nebi“ ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

zjentek: v kyselém nálevu právě nechci, do každé bašty se to nehodí. Chci, aby to bylo pH 7.

před 3064 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

RyuzakiKate:
wasabi jsem jednou ze zvědavosti koupil, ale připadalo mi to jako normální strouhaný křen, jenže zelený. Nic moc a navíc se hodí jen do některých jídel.

před 3064 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

IceT: já nakupuju v Kauflandu a tam je nemají, tak zkusím do Alberta. I když to mám 2× dál. Rozhodně víc důvěřuju původnímu stavu té zeleniny. Díky!

před 3065 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ice, nebylo to Chipotle?
quentos, tabasco je pro mne med.

před 3065 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek