Dnes na hotelové večeři jsme si mohli brát pečeného kraba. Moc jsem nepochopil, co se s tím pak dělá. Žádné nástroje kromě běžného příboru nejsou. Zkoušel jsem něco najít na webu, ale většinou to byly podivné texty přeložené nějakým automatem.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kajoch před 1896 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Počítám, že to bude něco podobného, jako humr, takže kromě příboru by bylo třeba speciální louskáček. https://www.womanonly.cz/jak-spravne-jist-humra-naucte-se-zpracovat-kazdou-cast/ Ale dobré zuby a silné čelisti by to možná taky zvládly…:-))
0
před 1896 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Netrap se tím a važ si toho,že jsi měl možnost, takovou pochutinu vůbec ochutnat:)
0
před 1896 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Normálně tomu ulomíš ocas a maso z něj pak vyloupneš (z toho ocadu). S klepetama je to trochu horší, buď ti to rozlomit běžnými nástroji půjde, nebo nepůjde.
0
před 1896 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kazatel: první trochu k věci. Ale bohužel si pleteš raka (žije v řekách, například na Oravě) a kraba (žije v moři). Krab nemá ocas, kdežto rak ano.
Máš pravdu, myslel jsem na langustu humra a raka, tady ty potvory vypadaj jinak, nikdy jsem je v celku neměl, tak si dovolim jen ocitovat:
Krabi
Jako všechny ostatní korýše je můžete koupit již uvařené. V restauraci
je dostanete různě tepelně upravené, od vařených po smažené.
Připravují se obvykle i s tvrdým krunýřem. Nejchutnější maso je
ukryté v klepetech. V restauraci by vám měli kraba přinést s klepety
již rozdrcenými. Maso pak snadno vyberete malou vidličkou. Jinak budete
potřebovat louskáček. Výborně chutná i tělo kraba. Převraťte jej na
záda a vyjídejte opět vidličkou.** **
Jo, to je pěkné. Tady mi to akorát hodí na talíř – a dělej co umíš. Z klepet něco málo dostanu, a pod krunýřem nevím co je k jídlu a co ne.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |