vzhledem k tomu, že mykologové varují, že se přemrzlé houby nemají
sbírat, protože z nich hrozí otrava, tak to nejspíš nic dobrého
nebude…před zamražením se mají pokrájené houby 5 min podusit na tuku a
teprve potom je vložit do mrazáku…
Doplňuji:
nebo nějak jinak tepelně upravit…ale syrové určitě ne…
Upravil/a: Funna
0 Nominace Nahlásit |
Není to špatné, pokud houby zmrazíš ´šokem´ a ani při rozmrazování
se ti nezapaří.
Ovšem v domácích podmínkách je obé obtížně dosažitelné, takže houby
před zamražením raději podus (lépe na sádle, ale stačí i na vodě) a
zamraz teprve poté (je to výhodnější i z toho důvodu, že podušené
houby mají menší objem).
😉
0 Nominace Nahlásit |
Rozhodně bych je před zmrazením zpracovala, aby v nich nebyly toxiny.
„Jak tedy houby zamrazit správně :
V podstatě je tedy potřeba u hub zastavit rozklad ještě před tím, než
je strčíte do mrazáku. Spolehlivě a rychle toho dosáhnete spařením
vroucí vodou.
"Stačí trocha vroucí vody na dno kastrolku a pokrájené houby v ní zhruba
5 minut podusit, jako když připravujete smaženici,“ vysvětluje Baier. Pak
už se podle něj nemusíte bát, že by zmražené houby obsahovaly nějaké
škodliviny.
Podle Baiera je tato jednoduchá tepelná úprava před zamražením navíc
i velice praktická. „Podušením houby zmenší objem, takže navíc
ušetříte místo v mrazáku,“ vidí mykolog další pozitivní
stránku věci."
Zdroj: http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce
0 Nominace Nahlásit |
Mráz potrhá pletivo buněk a z hub vyteče šťáva. Já houby před
zmrazením podusím na másle a zmrazuji houbový polotvar..
Doplňuji:
Tady je myšleno nesbírat mražené houby v lese. Nevíš kolikrát rozmrzly a
mohou se v nich pomnožit baktérie, a zase zmrznout
Upravil/a: elektrikář
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3768 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |