Avatar uživatele
steipavka

Jak na brambory,které se strašně rozváří?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? salsa verde, tom004, dědapetr, beer, www před 4846 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Pokud je kupuji od soukromníka, vybírám podlouhlé, ne kulaté. V obchodě kupuji typ „A“ a snažím se o totéž..Samozřejmě je během vaření hlídám !
Zkušenost z dětství a funguje, kupodivu, dodnes i na ty přešlechtěné odrůdy ))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Záleží,na typu brambor,které vaříš.Tady,je něco o varných typech.

http://www.no­vakuchyne.cz/2009/06/­10/varne-typy-brambor-co-to-je-a-jak-jim-rozumet/
Doplňuji:
Dovolím si,jednu radu,pro ty,co to nevědí.Vaříte-li,oloupané,roz­krájené brambory,že jsou uvařené,poznáte,bez jakéhokoliv dotyku,pohledem­.Brambor,ztra­tí ostré hrany,na řezu,v okamžiku,kdy je uvařený.Hrany,jsou oblé.Léty,ově­řeno. :)

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

jedině je hlídat a vypnout včas , ale právě podle druhu brambor je používám potom na přípravů pokrmů
takové které se rozváří jsou dobré na kaši , pyré
jako přílohové si koupíš speciální odrudu
pak i salátové další odrůdu

takže je to prostě v druhu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
salsa verde

Najdou se někdy ovšem i tak kulišácké brambory které se rozvařují ale ještě jsou tvrdé. Někdy mám obavu že nás markety cpou krmnými bramborami. A je fakt že koupit kvalitní a chutné brambory je problém. Aby po uvaření byly celé, nebyly černé za 10 minut a voněly bramborově.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
atriplex

Nekupujte varné typy B,C, ale jen A. Já kupuju jen áčka a nikdy se mi nerozváří.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek