Avatar uživatele
DceFR

Jak na lepší buchty?

Kolik asi dát tuku do 1/2 kg mouky, aby buchty byly kypřejší a vláčnější a aby také déle vydržely? Je lepší dát více tuku nebo méně? V kuchařkách se uvádí 60 – 120 g.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap, zjentek před 2734 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tatanka

Já dávám 100g oleje a 50g rozpuštěného másla. Vydrží určitě až čtyři dny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
johana 56

Pokud máte na mysli klasické buchty 'honzovky¨, nedám dopustit na recept po babičce. Žádné máslo, ale 100– 120 g kvalitního domácího sádla a místo mléka smetana.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Vyšším komfortem ;)))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

„Lepší buchty“ se balej do hedvábu a zdoběj diamantama…
Pak to de…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ochutnala jsem mraky domácích buchet,. S máslem, olejem, majonézou, Herou :(, (s máslem a žloutky jsou všechna těsta vždy vše jemnější, měkčí a chutnější)…¨Výborné jsou v den pečení a jedlé ještě 2. den. Třetí či 4. den jsou někdy poživatelné, ale už to není „ono“. 😉
Bábovka dle receptu jednoho našeho šéfa vydrží chutná, uchovaná v mikrotenu 10 dní a jedlá prý byla i po třech týdnech.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

Nejepší je sádlo. Já je nemůžu, takže používám do těsta olej, na potírání máslo. Ze samého másla jsou buchty tužší, ale voňavé..

Na půl kg mouky dávám 3 – 4 žloutky a 100 g tuku.

Kdysi jsem tento recept dostala od bývalé zámecké kuchařky. Ta kv němu dodává

Honzovy buchty musí plavat. v tuku – staré babičkovské moudro. Buchty nasáknou tuk a jsou krásně vláčné. Platí pro všechna kynutá těsta.

Každý považuje svůj recept za ten nej. Proti gustu …

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Psal jsem odpověď asi tak v polovině odpovědí. Nějaký d*ment mou odpověď však smazal.
Pokud se sádlo nahradí, nebo alespoň částečně lojem, nejlépe skopovým, tak jsou buchty a jiné podobné pečivo, ještě vláčnější, křehčí a vydrží podstatně déle. /Špatně se to ověřuje, protože se většinou dříve sní. Je to moudrost od našich předků. Je to vyzkoušené a skvěle to funguje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

V mražáku vydrží třeba i půl roku a ani se nemusí do nich přidávat hliník, jako u kupovaných.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Trochu rozporuplná otázka. Dobrá buchta nevydrží – protože se sní. Takže mám dotaz chápat jako jak udělat buchtu která nebude moc dobrá, tudíž se nesní a tudiž vydrží ?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek