Avatar uživatele
anonym

Domácí pekárna

Prosim napiste jak to delate s tou pekarnou ja stale postaru i kdyz pekarnu mam.Diky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 5333 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
afro.minerva

Já mám pekárnu Eta 2149 Harmony. Recept jsem si vypočítala pomocí rovnic, přímé úměry a poměrů. To by mě fakt nenapadlo, jak se mi to jednou bude hodit. 🙂

Recept je:
1 vejce a 1 žloutek = 70 ml
280 ml mléka (používám mléko, pak mi víc chutnají)
540 g polohrubé nebo hrubé mouky (polohrubá je lepší, líp to pak vzejde)
1 lžička soli
1 lžička cukru
3/4 balíčku sušených kvasnic (já dávám i celý, ale opravdu sušené. Z čerstvých to nejde, to mám vyzkoušený)
na kostičky nakrájený 1 tvrdý rohlík (ten je důležitý, vytáhne přebytečnou vlhkost).

Jakmile je těsto hotové, tak doporučuji moc ho nepropacovávat. Jenom rovnou vyklopit, rozdělit a trochu uválet. Jinak s těsto při vaření srazí. A taky je nechávám 20–30 minut trochu kynout na vále. Jsou potom lepší. Ale to je asi normální i u obyčejných knedlíků.

A pak vařím ve slané vodě 30 minut. Z každé strany 15 minut.

Z té pekárny nemají chybu.

Dá se tak udělat vlastně jakékoliv kynuté těsto. Třeba tam dělám těsto na koláče, buchty…

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek