Avatar uživatele
lukas.zmizik

vaříte podle vašeho názoru doma lepší jídla než v restauraci?

dejme tomu v nějaké průměrně lepší až dobré restauraci?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4316 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

Podle mého názoru ANO, vím co jsem tam dala a vařím co mám ráda 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

To se tedy vsaď!:-)
Jsem si jistá i tím, že používám i lepší suroviny. Protože, když se na něco chystám, kupuji přesně tolik, kolik spotřebuji, všechno čerstvé, vím odkud to je a jak ta základní surovina vypadá, chutná, ihned to zpracuji. Žádné mrazení a rozmrazování, jak to bývá v restauracích obvyklé (i v těch co si říkají Top, bohužel). Snad nějaká kvalitní rybí restaurace může být jakás takás jistota, ale to umím také – výberu si v Sea food čerstvou rybu, přírodně ji upravím – je to stejné, ale ne třikrát tak drahé. V luxusních restauracích mi dost vadí to, že používají dovážené suroviny. Chápu třeba Italy nebo Francouze, že si nechávají z domoviny přivézt „věcičky“, s nimiž jsou zvyklí pracovat, ale proč italskou mouku, těstoviny – když jsou čerstvě připravené – jsou vynikající i z kvalitní české mouky… Pak také různé exotické pochutiny, které dávají pokrmu „punc“ světovosti. To nemusím. Raději to, co je zrovna „v kondici“ tady (klidně domácí kysané zelí), než IN dovezenou okru…
A pak také – když občas někoho, kdo z té kuchyně vyleze, zahlédnu…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

To jde dost obtížně hodnotit. Co je to lepší jídlo ? Pokud uvaříme doma, tak je bezesporu lepší, než to samé jídlo v restauraci. Na druhou stranu , nějaké nové trendy v gastronomii domácnost nedokáže dostatečně rychle na ně reagovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Anuket

Ono záleží, jaké mám doma k dispozici suroviny (zda se jedná o „rychlovku“ typu co dům dal, či připravovaný oběd s pečlivě nakoupenými surovinami). V prvním případě rychlovky určitě ne, tam jde hlavně o čas. Když mám snídani v 6 ráno a pak se domů dostanu ve tři odpoledne, tak opravdu rychlovka boduje, žaludek skomírá a o jídlo žadoní, je mu jedno, jaké bude. Hodnotila bych to spíše jako podprůměr.

Z druhé strany jídla plánované stojí za to a nedají se s ničím z restaurace srovnat. Přítel je perfektní přes maso a guláše na jakýkoli způsob, tak měkké a dobře kořeněné maso jsem nikdy nikde nejedla. Já jsem spíše přes moučníky, buchty, řezy a dorty a mnohdy bych řekla, že je to lepší než z cukrárny. Samozřejmě i v případě potřeby uvařím obstojně oběd, jen mé polévky určitě předčí každá restaurace, v těch zatím nijak neboduji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hidden

Jednoznačně. Ono je to ale spíš o tom, že člověk sní leccos, když to taky jednou nemusí vařit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nicozjb

ono hodně záleží co je pro vás dobrá restaurace a co dobré jídlo osobně vařím ráda jsem vyučená a vařím vcelku dobře avšak mám chutná jídla pro která chodím za známým do restaurace jsou suroviny které nepoužívám nebo jím jen já tak si zajdu do osvědčené restaurace a vychutnám si to s plnou obsluhou

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

Zdravější asi ne, lepší už jen dle vybavení ano. Doma většina z nás smaží na pánvičce, zde na to mají friťáky, které jsou mnohokrát lepší…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek