Zdravím,
dostala jsem svůj první plynový gril a mam tři hořáky. Koukla jsem na pár
článků, ale pořád si nejsem jistá, jak dosáhnu nepřímého grilování?
Zapnu první a třetí hořák a poslední nechám vypnutý a na střed dám
grilovaný pokrm? Nebo stačí mít zapnutý hořák jen jeden a ostatní
vyplé? U kotlíkových to chápu, ale tady si nejsem jistá, děkuji 😉
Zajímavá 0 před 3542 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Záleží na tom, jakou potřebuješ teplotu (jak dlouho chceš maso
prohřívat a grilovat).
Přímé grilování je to, kdy umístíš grilované přímo nad zdroj tepla
(hořák) – teplo působí přímo, grilování je rychlé.
Nepřímé grilování je podobné pečení v horkovdušné troubě –
grilované je mimo místo přímého ohřevu, dekl grilu je zavřený a
v podstatě griluješ zvýšenou teplotou v celém prostoru grilu.
Podle výkonu grilu a pokrmu pak zvolíš, zda zapneš dva hořáky
(vnější – blíže okraji) a pokrm dáš doprostřed mezi ně a nebo bude
stačit zapnout jeden hořák (opět jeden z vnějších) a pokrm dáš na
´druhou´ polovinu roštu.
Ideální bude si to vyzkoušet…
😉
0
před 3542 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přesně tak to dělám taky, sice to trvá dýl, ale výsledek mi přijde mnohem chutnější a šťavnatější.. my jsme takhle zkoušeli dělat třeba krkovici a to je teda fakt pochoutka. Dělali jsme ji asi nějak takhle – http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/grilovana-krkovice/ .
0
před 2453 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |