Zásadně s vyšlápnutou spojkou. Startér se odlehčí o odpor převodovky, což je v zimě znát. Navíc nemůže dojít k omylu, když se k zajištění používá zařazený rychlostní stupeň.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě je správné startovat s vypnutou (vymáčklou) spojkou. Uleví se tím převodovce a také se může stát, že při zařazeném rychlostním stupni a nevymáčklou spojkou auto poskočí a BUM !
0 Nominace Nahlásit |
Vyřadit a bez spojky. Neni důvod proč mít sešláplou spojku
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, anonym
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.odpovedi.cz/otazky/auto-startovani
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10, annas
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
to záleží zda tam máš kvalt nebo ne.Pokud ano startuj s vymáčklou spojkou,pokud tam máš neutrál staruj klasicky a až pak můžeš zmáčknout spojku a zařadit.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Manuální řazení zásadně se zmáčknutým pedálem spojky,
automatiku bez spojky ;), jen se sešláplou brzdou.
Mě tak napadá, jelikož zařazenou rychlost používám na rovině místo ruční brzdy, to bych vůbec nevěděl, co mám pomačkat odbrzdit a zabrzdit dřív.
A to už se neučí v autoškole ?
2Kdo udělil odpovědi palec? mojitek, briketka10
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak kdy, jinak v zimě, jinak ostatní období roku, kdy nemrzne. Mám alarm – zamykací zpátečku. V zimě při startování sešlápnu spojku, vyřadím zpátečku, nastartuji a za chvilku teprve zařadím jedničku a jedu. V ostatních obdobích, když usednu do auta, nechám převodovou páku na zpátečce, vyšlápnu spojku a startuji se zařazenou zpátečkou, když potřebuji vycouvat z řady vozidel. Nebo když potřebuji jet dopředu a mám zařazenou jedničku, tak taky jen vyšlápnu spojku a jedu bez dalšího řazení. Vyšlápnutá spojka v ničem autu nevadí..
0 Nominace Nahlásit |
Startuji se sešlápnutou spojkou, už jen proto, že se kroutící moment nepřenáší dál do převodovky ⇒ menší odpor. Zvlášť v zimě, kdy je převodový olej ztuhlý je vyšlápnutá spojka lepší a komfortnější, než půlhodiny protáčet spouštěč. Jinak na rovince mívám zařazenou jedničku namísto ruční brzdy a tehdy je spojka nezbytná.
0
před 4143 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek