Zkuste Apetitonline.cz nebo jiné
Sušenky a neplněné linecké uchovávejte v suchu – třeba v plastových
či plechových krabicích vyložených ubrouskem.
Vše, co má čokoládovou polevu, patří do sucha a chladu, ale ne na
mráz – ideální je uzavřená plastová nádoba v lednici.
Kokoskám svědčí papírové sáčky, nedávejte je do lednice ani do nádob
z plastu či plechu.
Naplněné linecké a jiné slepované cukroví uložte do chladu buď
v papírové krabici (do komory, na balkon či na verandu – pozor na slunce,
dobrá ochrana je polystyren), anebo v uzavřeném plastovém boxu do
ledničky.
Abyste si cukroví vychutnali, vždy je izolujte od ostatních potravin,
obzvlášť uzenin.
https://www.google.cz/search?q=lineck%C3%A9+cukrov%C3%AD+skladov%C3%A1n%C3%AD&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=uSN_VJPVHev-ygPu54JQ
0 Nominace Nahlásit |
Na rozdíl od Jugara si myslím, že linecké se musí uchovávat v mírném vlhku a relativním chladu. Nevytápěná špajzka je optimální. Peče se dopředu, po upečení je křupavé a není to ono – musí provlhnout, pak je to ta pravá mňamka. Pokud se linecké finišuje spojováním marmeládou, provlhne od ní a nemusí tudíž natahovat vlhkost ze vzduchu.
0 Nominace Nahlásit |
Chutná mi více čerstvé pečivo ne zatuchlé linecké „máčáky“
z igelitových pytlíků a plechových krabic.
Peču jen z másla (žádná Hera a podobná nevhodná náhražka – nikdy
nekupuji) a žloutků (ne celých vajec). Linecké je vždy jemné, chuťově
výborné a rozplývá se na jazyku. Nejdříve peču kole 15. 12., klidně
i 3 dny před Vánocemi.
Uchovávám v plastové krabici nebo papírové, vyložené alobalem (aby
příliš ve špajzu nezvlhlo).
0
před 3671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |