Dobrý večer, chtěl bych vyzkoušet metodu pomalého vaření, ale nemám
k dispozici „pomalý hrnec“. Poradí někdo jak to
udělat bez něho např. na plynovém sporáku? Díky předem, Pavel
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu před 2908 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Použila bych troubu s teplotou nastavenou v rozmezí 80–90 °C.
Peču tak např. kachnu ve skleněné míse z jenského skla s poklopem. Dám
ji do studené trouby bez podlití a nastavím teplotu na 120 °, troubu
neotvírám. Až za 2, 5 – 3,5 hodiny troubu otevřu a vyzkouším měkkost
masa. Záleží samozřejmě na velikosti kachny. Maso je měkké, sundám
vrchní poklop a nechám chvíli zčervenat.
Pročtěte si recept.
http://hobby.idnes.cz/dokonalou-kachnu-upece-i-absolutni-zacatecnik-f41-/hobby-domov.aspx?c=A110723_201656_hobby-domov_mce
Stejně tak kuře, krůtí, vepřové, guláš. Ale hovězí vcelku jsem ještě nezkoušela.
Na plynu bych hrnec nenechala bez dozoru. Plamínek plynu může průvanem zhasnout, vyvařit se tekutina, přetéct atd.
Upravil/a: annas
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, briketka10, paul1, gagaga
před 2908 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
„Pomalý“ hrnec je jen další vysavač na peníze, který se veze na současné módě pomalého vaření. Naprostý nesmysl. Pokud nemáš k dispozici elektrickou troubu, což je jinak jeden z nejdražších způsobů tepelné úpravy, pak použij to co máš k dispozici. Součástí vybavení plynového sporáků bývá i litinový tál, ten polož na nejmenší hořák a pusť jen tolik plynu, aby obsah hrnce nevřel, jen se pomalu převaloval. Většinou stačí i plyn na minimum.
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, briketka10, paul1
před 2908 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… „pomalý hrnec“ je blbost, jen marketinkový tah, odjakživa, když chtěl mít člověk dobrý vývar, tak se „táhl“ – vařil se na takovou teplotu, aby se nevařilo klokotem, a toho lze docílit jakýmkoliv druhem topení – elektrika, plyn > regulací teploty, na starých sporácích rychlostí a velikostí polínek …
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |