Měl by to být olej lisovaný za studena, tzv. panenský. Obvyklé označení „virgin“.
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní olivový olej je panenský-virgin, v tmavé láhvi. 🙂
Na etiketě byste měli kromě druhu najít kyselost oleje. Týká se to
především kvalitních panenských olejů, kde je stupeň kyselosti ukazatelem
kvality. Velmi dobré oleje mají aciditu okolo 1% a ty nejlepší dokonce okolo
0.3%!
Trvanlivost olivového oleje by neměla překročit 18 měsíců. Delší doba
je podezřelá a obvykle svědčí o chemické úpravě. Extrémně kvalitní
olivové oleje mají trvanlivost pouze jeden rok.
Podrobněji ve zdroji:
Zdroj: http://www.jaktak.cz/jak-poznat-koupit-kvalitni-olivovy-olej.html
0
před 2656 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Velmi kvalitni italske olivove oleje jsou Monini
Zdroj: http://www.olej-monini.cz/
Upravil/a: yuko
0
před 2656 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní olej poznáš když pojedeš do zámořských zemí. Tam má tak lahodnou chut že se dá i pít, na rozdíl od těch které se prodávají u nás. U nás chutná každý jak motorový olej :)
0
před 2651 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |