NEMUSÍ, u některých způsobů přípravy je to dokonce nežádoucí.
Pokud ale chceš tyto malinké šupinky přecejen odstranit, udělej to ostrým
nožem, „proti“ šupinám.
0 Nominace Nahlásit |
Pstruh se od šupin čistit nemusí!!
Pstruzi
Trota
Pstruzi jsou ryby které jsou u nás běžně známé. Upravujeme je pokud
možno v celku. Ideální jsou pstruzi o váze 250 až 300 gramů. Pstruhy
očistíme, vykucháme, případně vykostíme a připravíme podle receptu.
Hlavu pokud je tak v receptu stanoveno, odkrojíme, jinak podáváme pstruhy
zásadně i s hlavou.
Pstruh na modro
Trota in blu
4 porce
4 pstruzi o váze 250—300 gramů
½ šálku bílého octa
3 ½ litru court bouillon
4 lžíce másla
4 lžíce citrónové šťávy
sůl dle chuti
1 lžička sekané zelené petrželky
4 osminky citrónu
Postup:
Tajemství jak získat krásnou modrou barvu u pstruhů na modro spočívá
v tom, že nesmíme oprat vrstvu šlemu kterou jsou pstruzi pokryti. Proto při
kuchání s nimi zacházíme velmi opatrně abychom tuto vrstvu moc
neporušili. Vnitřek vykuchaných pstruhů opatrně vypláchneme, pstruhy dáme
do porcelánové mísy, přelijeme octem a marinujeme 5–8 minut. Court
bouillon přivedeme do varu, přidáme pstruhy, zmírníme teplotu a vaříme
zvolna asi 10–12 minut.
Vařené pstruhy opatrně vyndáme drátěnou naběračkou na teplou mísu nebo
na individuální talíře a ozdobíme čerstvou kadeřavou petrželkou a
osminkami citronu. V malé pánvičce rozpálíme máslo a dříve nežli
začne máslo hnědnout přilijeme citrónovou šťávu. Horké máslo
přelijeme na pstruhy. Podáváme s vařenými bramborami, s rýží, zeleným
hráškem nebo karotkou.
0 Nominace Nahlásit |
Snad každá ryba má šupiny,kromě kapra lysáka ten jich má jen
pár,mamka je vždycky oškrabávala nožem proti šupinám.tady je návod jak
na to
http://www.jaktak.cz/jak-odstranit-supiny-z-kapra.html
0 Nominace Nahlásit |
Čistit se musí i nemusí.
Když ho neočistíte je cítit rybinou. Někomu to nevadí.
Celý život nejdříve otec a potom já sám jsme chytali pstruhy
potočáky. Vždy jsme je od šupin a s tím zároveň od rybího slizu
čistili nožem proti šupinám a nakonec omyli a otřeli do utěrky. Já
osobně jsem ještě odřízl hlavu a ploutve.
Nyní si pstruhy duháky kupuji v sádkách a čistím je takto také.
V poslední době ale kupuji sivena amerického. Ten se čistit od šupin
nemusí, stačí omýt a otřít do utěrky. Maso výborné bez zápachu
rybiny.
Jeden prostý recept"
Takto očištěného pstruha bez hlavy a ploutví osmažíme na másle
s kmínem. Když už je pečený klepneme jedno až dvě vajíčka na pánev,
rychle rozmícháme žloudek s bílkem a necháme ztvrdnout.Dostaneme pstruha
zapečeného v míchassném vajíčku. Podle chuti osolíme. Dobrou chuť.
Kdo tam chce tu rybinu, pstruha nečistí, ale tu chuť mu osobně nezávidím.
Rybí sliz nemusím.
0 Nominace Nahlásit |
Příspěvek smazán administrátorem.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |