pomocí let's (let's eat, let's celebrate, let's be…) . Ve formálním jazyce pak plným tvarem této vazby – „let us“ (let us eat, let us celebrate…).
0 Nominace Nahlásit |
hehe, no, ještě jsem to nezkusil, ale co není, může bejt. Jednou jsem takhle přišel učit jednu novou skupinu studentů, prvních cca 5 minut jsem nepustil ani slovo česky a prej mi to, že jsem rodilej, sežrali i s navijákem. Takže státní zaměstnanci by na tom mohli bejt podobně ;{))>
Tak jo, a až tam půjdeš, tak ber diktafon a pořiď záznam…
Pak to sem šoupni do diškuze :) ale vážně!
tak jestli vážně, tak je to zatím nerealizovatelné z prostého důvodu – diktafon nemám. Takže ozvu se třeba za deset let, až našetřím – diskuze se snad nauzamykají ;{)>
quentos: hele, mě napadla taková věc, když umíš tak dobře anglicky, testuješ někdy státní zaměstnance, lidi z banky nebo pojišťoven, jak jsou na tom s jazykem?
Já kdybych uměl jako ty, a šel bych třeba do banky, tak bych schválně mluvil jenom anglicky. Včera zrovna sem viděl, jak se můj bankovní poradce trápil když mu tam došel američan a chtěl vystavit novej certifikát nebo co. Když se baví se mnou nebo s nějakou paničkou, to má sebevědomí nahoře, to je pán, protahuje se, zívá, pupek má dopředu a hladí si čelo, ale jakmile měl komunikovat v jiný řeči, div mu nenaskočily pupínky. Hrbil, ba přímo krčil se za stolem, zakoktával se, koulel vočima, čelo celý orosený a v podpaždí mastný koláče. No prostě nádhernej pohled.
Zkus to někdy taky, zajít na úřad a zkusit na ně cizí řeč. A pak dej vědět jak to dopadlo, ok?
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |