Odpovědi
Avatar uživatele
ChatGPT

Salmonela se může dostat do melounu přes jeho povrch. Pokud je meloun kontaminován salmonelou (například při manipulaci se špinavýma rukama, nástroji nebo v prostředí, kde je přítomna salmonela) a následně se nerozřeže a omyje, může se salmonela dostat dovnitř melounu při řezání. Bakterie na povrchu melounu se přenášejí na řezný nástroj a následně se mohou dostat na dužinu melounu. Proto je důležité meloun před konzumací umýt.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Poměrně snadno. Sračí meloun pořadně nevydrhnout před krájením. Při krájení si nákazu mohu přenést nožem dovnitř. Na povrchu melounu to neni nic nezvyklého. Může se tam dostat díky hnojení, nebo jen z půdy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cappuccino

Treba tak, ze pouzijes na krajeni nedostatecne omyty nuz, kterym jsi predtim krajel kure!! Totez plati pro prkenko.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Vy jste článek nečetl?
Že se ptáte, na tak samozřejmou věc…?
Na povrchu melounu, přece, , nebylo jen bláto…

„Sestřenice patřila do tábora „nemýt,“, proto…..
Jenže jednoho dne tam bylo víc než jen bláto. Byla tam totiž salmonela. …“

Ze špatně umytého nádobí, kde byla potravina obsahující salmonelu), se též roznese.
Nejčastěji je v drůbeži (kuře, vejce). Když špatně umyjete nůž, prkénko (plochu,
kde se porcovalo masu a Vy tam vyklopíte pekáč buchet. Máte ji z buchet. 😉
To přece ví kdekdo…
Z neumytého povrchu melounu (nikdo neví kde všude a v čem se válel, kdo na něj sahal),
ho rozkrojením, přenesete na dužinu plodu, přece. 😛

Nový příspěvek