Zajímavá 0 před 2683 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Sklízí se až je zralé. Ručně se sklízí kosou s pavoukem. Po posekání se sváže do snopů. Ze snopů se postaví panák a nechá se obilí doschnout. Potom se sváží na mlat. Pokud nechceme použít mlátičku, lze obilí vymlátit cepem. Toť vše.
0 Nominace Nahlásit |
Egypťané obilí sklízeli po ukončení mléčné zralosti bronzovými srpy. Pak snopy rozprostřeli na pevný podklad a po klasech vodili domácí dobytek. Uvolněné zrní poté ve větru vyčistili od plev. Ač o tom asi nemáš tušení, Egypt byl svého času obilnicí Římské říše a i zde každý našinec /zdá se na rozdíl od tebe/ měl ještě nedávno ponětí o základech pěstování zemědělských plodin.
Upravil/a: dudu
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek