Avatar uživatele
anonym

Jak se průmyslově krájí sýry, salámy, maso, aby jsi to mohl člověk koupit už vakuovaný a naporcovaný?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4830 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
baghira

Co se týká salámů, tak moderní výrobní linka se skládá z krustovačky (tam se salám povrchově zmrazí, aby při řezání držel tvar), pak je nářezový stroj, který dělá plátky a ukládá je do vaniček, balička která to zavaří fólií, průběžná váha z detektorem kovů, která to zkontroluje a třídička, která to poskládá do kartónů. Všecko automaticky, bez doteku lidské ruky. U sýrů počítám, že to bude zhruba podobné. Maso se opracovává a dává do vaniček ručně, zbytek opět obstará automat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Velké řezačky, nakrájí se, několik plátku se dá na folii, zváží, současně se tiskne štítek, vakuově uzavře. Jsoun na to celé balící linky, ale i tak je tam hodně ruční práce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

běží to na lince stroje krájí , váží a hned běží dál kde se vše balí bez doteku lidských rukou

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek