Většinou se vlastně dusí, buď ve vodě nebo páře a finální úprava se dělá buď tekutým kouřem, nebo snad i častěii proženou udírnou, kde spalují bukové piliny nebo třísky, aby dosáhli co nejbližší chuti uzeného.
Upravil/a: quentos
4Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, annas, dudu, Kepler
před 1542 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je tomu dlouhá doba, kdy jsem viděl krátký film z rakouského masokombinátu, kde měli zajímavý vyvíječ studeného kouře. Bylo to kolo s nějakými třecími segmenty, ke kterému byly připevněny dva, možná tři hranoly z tvrdého dřeva. Kolo se otáčelo a díky tření o dřevo to vyvinulo mnoho kouře, který se vháněl ventilátorem do udírny.
Upravil/a: Hufnágl
0 Nominace Nahlásit |
Pravděpodobně za pomoci tzv. tekutého kouře, což je kouřové aroma extrahované do tekutiny.
0 Nominace Nahlásit |
Maso i masné výrobky se polevaji dehtem odporně páchnoucí kapalinou. Původní význam uzení coby konzervovaní a prodloužení trvanlivosti masa tím úplně vymizel.
0 Nominace Nahlásit |
Když jsem se ženil, poprvé jsem s tchánem nakládal maso na uzení na svatbu. Dvakrát týdně jsme jezdili maso obracet, trvalo to strašně dlouho. Ale maso bylo výborný! Dneska se to prý nasolí a vakuuje, a prý na to stačí 14 dní. https://www.vakuovacka-na-potraviny.cz/domaci-nakladani-masa-uzeni/
Zdroj: https://www.vakuovacka-na-potraviny.cz/domaci-nakladani-masa-uzeni/
0 Nominace Nahlásit |
TWL co JE TOHLE za obrázek??? Uveď zdroj a pokud jsi autor, POŠLI VZOREK!!!
Jinak k otázce nevím nic. Zjenkek (;
0 Nominace Nahlásit |
Kapalina odporně páchne dehtem. My doma nemluvíme česky, tak ať mi annas udělá správný slovosled, děkuji
Kepler
Ametyst se pravděpodobně špatně vyjádřil o použití dehtu, ale dehet
vzniká při použití domácího vyvíječe kouře. Pokud u vyvíječe není
odkalovač, dehet se do masa dostane.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |